Kippensoep

Echte kippensoep, gemaakt met kippenpoten, is heel lekker! Veel beter dan het kant en klaar spul. Wellicht iets meer geduld nodig, maar een lekker weekendsoep is het zeker!

Ingrediënten (voor ongeveer 4 personen):
– 1,5 l water
– 2 bio kippenpoten
– 3 groentebouillonblokjes
– 100 gram vermicelli

Bereidingswijze:
– Breng het water aan de kook. Voeg de kippenpoten toe. Zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat het 45 minuten zachtjes koken.
– Haal de kippenpoten uit het water en laat ze even afkoelen. Laat de pan met kookwater even staan, je kan het wel even van het vuur halen.
– Snijd het kippenvlees in stukjes en leg het apart.
– Laat ondertussen het water weer koken en voeg de bouillon en vermicelli toe. Voeg na 10 minuten ook de kip toe.
Klaar! Serveer evt. met wat volkoren (stok)brood en boter.

 

Tags in het bericht
, , , , ,

2 Comments

  • Hoi hoi, het is super lekker! Iest anders maar nog net even wat smaakvolle,r voeg een prein in fijne ringetjes toe. Doe alle ingrediënten tegelijk in de pan, behalve de vermicelli, in een uurtje garen, nachtje laten trekken in de koelkast. De soep ietsje verwarmen en de kippenbouten schoonmaken, kip terug in de pan en vermicelli even meekoken. Eet smakelijk. Je kan voor het verwarmen eventueel wat kippevet wegscheppen maar laat een beetje kippevet zitten het geeft heel veel smaak.

  • Ook ik pimp de zelfgemaakte kippensoep (die ik heerlijk laat trekken in een pan op de houtkachel) door er preiringetjes en champignons aan toe te voegen 🙂
    Maar ik doe de groentes pas in de soep nadat ik het kippenvlees van het bot geplukt heb en de bouillonblokjes erbij gedaan heb.
    Vermicelli inderdaad er pas het allerlaatste bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *