Kipsate op brood

Broodbeleg zonder suiker is lastig, want het is bijna overal aan toegevoegd. Probeer eens deze lekkere kipsaté, voor de afwisseling (ook al ziet het er een beetje vies uit…).

Ingrediënten:
– 300 gram biologische kipfilet, in hele kleine stukjes
– 120 ml (plantaardige) melk
– 5 grote el pindakaas (bio)
– 4 el sojasaus
– 2 el citroensap
– 5 el bio mayonaise zonder suiker

Bereidingswijze:
– Breng wat water een de kook in een steelpan en kook daarin kort de kipfilet.
– Verwarm de melk en pindakaas in een pannetje en roer tot het één geheel is. Voeg dan de kipfilet, sojasaus en citroensap toe en roer dit goed door. Niet laten koken.
– Haal de pan van het vuur en laat de saté afkoelen.
– Voeg de mayonaise toe aan de afgekoelde saté en roer goed door.

 

Tags in het bericht
, , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *