Maak je eigen crackers

crackers van amandelmeelLezeres Lisa stuurde me een geweldig leuk en simpel recept voor glutenvrije crackers. Lisa heeft dit recept ooit ergens van gestolen, maar we weten niet waarvan. Mocht iemand de bron weten, dan vermelden we die graag natuurlijk! Lisa eet deze crackers ‘s ochtends of ‘s middags met wat notenpasta, bijvoorbeeld. Het klinkt heerlijk en zo zien ze er ook uit. Het recept is suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij en glutenvrij.
 

Dit heb je nodig

  • 3 kopjes amandelmeel
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine theelepel zout
  • 2 eieren (of alleen eiwit) met alleen eiwit zijn ze iets luchtiger, met ook eigeel worden ze mooi bruin. Maakt voor de smaak niet echt iets uit.
  • Eventueel wat zaden. (Ik doe er zelf altijd lijnzaad en chiazaad doorheen)

Zo maak je ze

Alles in een bak door elkaar mengen.
Oven even voorverwarmen op 175 graden.
Het deeg op een vel bakpapier leggen, nog een vel bakpapier eroverheen (het plakt erg) Rollen met een deegroller tot het plat is.
Met een mes alvast sneetjes snijden in de vorm van crackers.
20 min in de oven, of tot ze mooi bruin zijn, klaar!

Als ze dan uit de oven komen kun je ze makkelijk van elkaar ‘breken’ omdat je er al lijntjes in gesneden hebt.

Bedankt Lisa!!!!

24 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *