Minimuffins met roomkaas en aardbeien

We hebben de verjaardag van de nu-kleuter twee keer gevierd, heeeel lang geleden al, en ik mocht dubbel zoveel traktaties bedenken. Yay!! Mijn favoriet! De aardbeien komen er alweer bijna aan, deze kun je alvast bewaren 🙂 Deze minimuffins wilde ze graag hebben, en waren een perfecte aanvulling op de aardbeienlaagjestaart die ik ook gemaakt heb. 

Dit heb je nodig (voor 20-24 minimuffins)

  • 3 eieren
  • 75 gram honing (of een andere vloeibare zoetmaker)
  • 75 gram druivenpitolie (of een andere vloeibare olie zoals milde olijfolie of rijstolie)
  • 50 gram kokosmeel
  • snuf baking soda
  • 1 tl vanillepoeder
  • 100 ml slagroom
  • 150 gram roomkaas
  • 2 el honing
  • 20-24 aardbeien

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Zet je minimuffinvormpjes klaar. Klop de eieren romig met een mixer. Voeg de honing en druivenpitolie toe en mix het weer tot een luchtig geheel. Voeg de kokosmeel, baking soda en vanille toe. Verdeel het beslag over de vormpjes en zet de muffins 15-17 minuten in de oven. Laat ze goed afkoelen. Maak ondertussen de cream topping. Klop de slagroom stijf en klop vervolgens de roomkaas en honing erdoor. Verdeel de roomkaas over de muffins en maak er een mooie vorm van. Top met een aardbei. Bewaar afgedekt in de koelkast.


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

1 Comment

  • Laura bij het zien van de foto: “He mam, is dat meisje jarig ofzo? Zullen wij daarheen gaan?”

    Traktatie ziet ze wel zitten en dochterlief lijkt haar een leuk vriendinnetje. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *