Monchoutaart zonder geraffineerde suiker en gluten

IMG_4600Monchoutaart was altijd al mijn favoriete taart, naast mokkataart. Hoewel ik al tijden geen monchoutaart meer gegeten had, kreeg ik steeds meer zin om weer eens een echte monchoutaart te maken. Zo verantwoord mogelijk, maar wel met monchou. Het heeft toch een unieke smaak en die wilde ik weer eens in huis halen. Ik deel het recept met jullie, het is vrij van geraffineerde suiker en gluten (let op bij de haver als je te maken hebt met een glutenintolerantie).

Dit heb je nodig (voor een springvorm van 24 cm)

Voor de bodem:
125 gram dadels
75 gram havermeel
50 gram amandelmeel
125 gram roomboter, gesmolten
1 tl wijnsteenbakpoeder
snuf zout

Voor de vulling:
200 gram monchou
250 ml slagroom
4 el rauwe honing
eventueel: het is niet per se nodig, maar voor de zekerheid kun je een versteviger toevoegen, zoals gelatinepoeder

Voor de topping:
1 klein potje kersenjam van Ekoland, ongezoet

Zo maak je het

Bekleed de springvorm met bakpapier
Maak eerst de bodem
Verwarm de oven voor op 170 graden
Hak de dadels fijn in een keukenmachine
Als deze fijn zijn, voeg dan de overige ingrediënten toe
Verdeel over de bodem in de springvorm
Zet de bodem 18 minuten in de oven en laat vervolgens goed afkoelen
Klop de monchou los
Voeg de slagroom, honing en evt. de versteviger toe en klop het stijf
Verdeel het over de bodem
Zet het afgedekt minstens 2 uur in de koelkast
Verdeel de kersenjam over de taart en serveer!

 

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *