Pecan pie oliebollen

Pecan pie oliebollen
17 december 2016 sharon
Categorie: Recepten, Toet en zoet

Naast de all chocolate oliebollen nog een voorbeeldje van een recept uit ons gratis Oliebollenboek. Dit was echt zo leuk om te maken, en gelukkig hadden we op onze grote testdag genoeg mensen die zich opofferden om te komen proeven 🙂

Voor ongeveer 6-8 stuks

  • 15 gram verse gist of 7 gram droge gist
  • 175 ml lauwwarm amandelmelk (of gewone melk)
  • 1 tl honing
  • 5 Medjoul dadels, in stukjes gesneden
  • 250 gram volkoren speltmeel
  • 1 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl zout
  • 100 ml bier* (of 100 ml extra amandelmelk)
  • 1 tl citroensap
  • optioneel: serveren met kokosbloesemsuiker topping en gehakte pecan noten (zie ons gratis e-book voor recept)

Zo maak je het

Doe de gist, honing en amandelmelk in een kom en zet het even apart. Het is belangrijk dat de amandelmelk lauwwarm is, dit activeert de gist. Meng in een kom de speltmeel, kaneel, vanille, zout. Roer alle ingrediënten door het beslag. Doe het beslag in een kom. Dek af met een vochtige theedoek. Laat het beslag 1 uur tot 1,5 uur rijzen op een warme plek bij de verwarming. Warm je frituur op 175 graden. Doe 4 deegballen in de frituur en draai ze wanneer de onderkant goudbruin is. In totaal hebben ze 5-6 minuten nodig. Garneer de oliebollen op leuke bordjes.

Reacties (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

GRATIS VoedZo Zomer Challenge

Zin in een restart met het oppakken van goede eetgewoonten?
Of houd je gewoon van recepten?

Schrijf je in en ontvang GRATIS 21 dagmenu's

START MAANDAG 3 JULI!
MEER INFORMATIE!