Pompoenpannenkoeken

pompoen pannenkoekenMorgen is het Pannenkoekendag. Daar kwamen we achter dankzij een oplettende lezer als reactie op de geweldige pannenkoekrecepten van Rachel deze week. Drie varianten maar liefst: spelt, met quinoa of een glutenvrije versie. Nu blijkt dat ook Rhodé al twee keer een pannenkoekrecept heeft gedeeld, deze veganistische boekweitpannenkoek met kokos en vruchten of deze simpele versie met volkorenmeel. En vandaag, de vooravond van pannenkoekendag, deel ik graag mijn favoriete pannenkoekenrecept. Met pompoen! Deze versie is suikervrij, zuivelvrij, glutenvrij en gewoon heeeeel erg lekker. Dus veel plezier allemaal morgen!


Op zoek naar glutenvrije, zuivelvrije recepten, vrij van geraffineerde suiker? Wij hebben ze!!


Dit heb je nodig (voor 2 personen)

-1 kleine pompoen (of de helft van een grote)
-3 eieren
-100 ml rijstmelk
-2 tl wijnsteenbakpoeder
-1 tl vanillepoeder (van een vanillepeul)
-1/2 tl kaneel
-1/2 tl zout
-3 el honing
-2 el olie
-100 gram boekweitmeel

Kokoslie om in te bakken
Honing, jam, ahornsiroop of appelstroop om mee te serveren

Zo maak je het

-Schil en snijd de pompoen, verwijder de zaden en snijd ‘m in stukjes.
-Kook de pompoen gaar
-Blend de pompoen tot puree (kan ook met een staafmixer)
-Laat de puree een beetje afkoelen
-Voeg de eieren, sojamelk, wijnsteenbakpoeder, vanillepoeder, kaneel, zout, honing en olie toe en blend opnieuw
-Doe het mengsel in een kom en voeg beetje bij beetje het meel toe
-Bak de pannenkoeken zoals gebruikelijk in een pan op middelhoog vuur (niet op z’n hoogst, dan branden ze aan voordat je ze kunt omdraaien)

De inhoud en de recepten op Voedzo mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van één alinea met een link naar het volledige recept en / of artikel op Voedzo.

17 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *