Rabarbertaart met aardbeien en witte chocolade

Rabarber is weer in het seizoen! De winkels liggen vol en mensen halen hun tuinen weer leeg 😉 Ik verbaas me altijd hoeveel mensen zelf rabarber groeien, is helemaal populair joh! Ik heb dat nooit gedaan, misschien moet ik het maar eens gaan doen. Mijn goede voornemen voor volgend jaar. Anyway, je kunt er leuke taarten mee bakken 🙂 Bij deze mijn recept voor een rabarber aardbeientaart! (trouwens, de crumble van vorig jaar mag je niet missen hoor)

Dit heb je nodig (voor een vierkante ovenschaal van ongeveer 22 cm

Voor de bodem:
150 gram amandelmeel
10 gedroogde abrikozen
1 ei
50 gram kokosolie

Voor de vulling:
500 gram rabarber
500 gram aardbeien
200 gram gedroogde abrikozen (fijngehakt, met de hand of met de keukenmachine)
rasp + sap van één sinaasappel
5 gram agar agar (één zakje, kan eventueel ook met gelatine!)
50 gram kokosolie

Voor de topping:
75 gram amandelmeel
75 gram kokosrasp
50 gram cacaoboter

Zo maak je het

Verwarm de oven op 170 graden
Bekleed de ovenschaal met bakpapier
Maak eerst de bodem – doe de abrikozen in de keukenmachine en hak ze fijn
Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe
Verdeel het over de ovenschaal en zet tussendoor even in de koelkast
Snijd voor de vulling de rabarber in stukjes
Stoom de rabarber 15 minuten (ik gebruik een stoommandje)
Was de aardbeien en ontkroon ze, snijd de grote eventueel door midden of in vieren
Smelt de kokosolie in een pannetje en voeg de sinaasappelsap toe
Haal de pan van het vuur en roer de agar agar of gelatine erdoorheen, laat het 5 minuutjes staan
Meng in een kom alle ingrediënten voor de vulling door elkaar en bedek de bodem in de ovenschaal met de vulling
Zet de taart 40 minuten in de oven
Laat heel goed afkoelen
Maak de topping – smelt de cacaoboter en meng met de kokosrasp en amandelmeel
Verspreid de topping over de vulling
Laat de taart verder afkoelen en opstijven in de koelkast
Eet smakelijk!

Als je nu denkt, waar koop ik al die ingrediënten? Eigenlijk is het antwoord standaard: de natuurwinkel. Soms helpt het om ingrediënten te googlen en plaatjes te bekijken, zodat je een idee hebt wat je zoekt. Of lees hier over mogelijke vervangingen.

 

13 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *