Rauw roomijs: vanille karamel

Zo’n bekertje roomijs vond ik altijd heerlijk. Lekker scheppen. Mijn dochter vindt dat dus ook. Wij hebben allebei een bijzondere liefde voor ijs. Natuurlijk is ijskoud voor je maag niet echt ideaal, maar goed, wij maken hier uitzonderingen op. Het is zooooo ontzettend lekker!

Ingrediënten (voor 4 kopjes)

400 ml kokosmelk
4 el witte cashewpasta
1 tl vanillepoeder
12 dadels (zonder pit)

Zo maak je het

Doe de ingrediënten in een blender en mix tot het mengsel glad is
Verdeel het ijs over de bekertjes en zet ze minstens 4 uur in de vriezer
Haal 15 minuten voor serveren alvast uit de vriezer om het ijs wat zachter te laten worden
(natuurlijk kun je het ook in de ijsmachine doen als je die hebt)

 

7 Comments

    • Dag Claudia,

      Witte cashewnotenpasta is te koop bij natuurvoedingswinkels – en is aan de prijs.

      Je kunt het zelf maken als je een goeie keukenmachine hebt, eentje die niet na een paar minuten verhit. Voor recepten raad ik je aan te googlen aangezien er veel over te vinden is, zeker in het Engels. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen de noten eerst te weken, en misschien is het zelfs mogelijk er melk van te maken en het pulp te laten drogen en er dan pasta van te maken…

      Succes!

  • Bedankt voor het heerlijke recept. Echt super.
    Tja cashewnotenpasta is nu eenmaal duur, maar Ben @ Jerry ook 🙂
    Met de NutriBullet is het geen enkel probleem geweest om alles fijn te maken.
    De volgende keer doe ik er rawcacoa in, ik krijg weer heerlijke ideeën. Bedankt!!

  • Heb dit weekeind een combinatie gemaakt van alle ijsrecepten die ik hier kon vinden 🙂 het werd kokosmelk dadels vanillepoeder en cashewnotenpasta, kokosolie, rauwe cacaopoeder en grof gehakte vivani 92. Zojuist geproefd en het is met recht het lekkerste ijs dat uit mijn blender is voortgekomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *