Raw ‘cheesecake’ met bosvruchten (zuivelvrij hoor)

Raw ‘cheesecake’ met bosvruchten (zuivelvrij hoor)
25 april 2012 sharon
Categorie: Rawfood, Recepten, Suikervrij

Reacties (163)

  1. Het ziet er fantastische uit! Wat een lekkere manier om je trouwdag te vieren. Gefeliciteerd! (:

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Thanks!!! Je Nederlands is GOED geworden zeg! πŸ™‚

    • Godelieve 4 jaar geleden

      Hallo Sharon.

      Het ziet er heerlijk uit maar ik vraag me af of het gemakkelijk uit het bakblik te krijgen is. De dadels plakken namelijk nog al.

      in Licht En Liefde, Godelieve

      • Auteur
        sharon 4 jaar geleden

        Is hier nooit een probleem! Gewoon met een mes er langs en bakpapier op de bodem, groetjes!

  2. margot verstegen 5 jaar geleden

    sinds wanneer is honing veganistisch?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      met een beetje fantasie hoop ik dat iemand dit ingrediΓ«nt wel kan vervangen met een vegan suikervervangende stroop zoals rijststroop, maple syrup, etc. groetjes!

    • Hoi Margot, oeps! Ik gebruik agavesiroop ipv honing als ik de taart echt 100% veganistische maak.

  3. Karlijn 5 jaar geleden

    Ik heb ‘m gemaakt, en dit is denk ik de lekkerste taart die ik tot nu toe gemaakt heb, heerlijk!! Familie vond m ook top! Ze hadden geen idee dat er geen zuivel in zat πŸ˜‰

  4. Femke 5 jaar geleden

    Lijkt me een erg lekker recept. Ik heb misschien een rare vraag maar waarin moet ik de amandelen en cashewnoten laten weken?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Geen rare vraag hoor! Gewoon in water πŸ™‚ groetjes!

      • Iris 4 jaar geleden

        En hoelang moeten ze weken? Is een paar uur 2 uur, 3 uur, een nacht?

        • Auteur
          sharon 4 jaar geleden

          Ongeveer 6 uur is fijn, maar bij 4 kan het ook al wel. Een nacht is helemaal mooi, dat doe ik meestal als ik er aan denk πŸ™‚

          • Iris 4 jaar geleden

            Thanks! Ik ga ze een nachtje weken πŸ™‚

  5. natuurlijkanneke 5 jaar geleden

    Zucht… dit ziet er tΓ© lekker uit! Jammer dat het vandaag woensdag is (woensdag = sapvastdag bij mij) anders had ik hem gelijk gemaakt πŸ˜€ Binnekort! πŸ™‚

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Haha, morgen dan πŸ˜‰ Succes met de sapvastdag!

  6. Denise 5 jaar geleden

    Heerlijk deze taart! Gisteren gemaakt; man en zoon vinden ‘m ook top!

  7. Susan 5 jaar geleden

    Over- , over-, overheerlijke taart!!! Heb hem vandaag gemaakt voor manlief, ouders en schoonouders en mezelf natuurlijk. Sinds dat ik suiker-, koemelk- en tarwevrij eet, niet meer zo’n lekkere taart gehad.
    Nog lekkerder dan de kwarktaarten waar ik altijd zo van gehouden heb….
    Dankjewel het delen van deze recepten!
    Oh, en de rest van de familie vond hem ook heerlijk. En dit zijn mensen die echt NIET suikervrij eten normaal gesproken.

  8. Giudy 5 jaar geleden

    Ik heb de taart gemaakt als toetje voor de commune van mijn vriend, een eco-village in Engeland.
    Het was absoluut een succes! πŸ˜€ Het recept zit daar nu in een ringband; bedankt!

  9. Eugenie 5 jaar geleden

    Door welke andere noten kun je de cashewnoten vervangen? Dit ivm met een ernstige allergie (cashewnoten, pistache en pinda)

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Je zou amandelen kunnen proberen, maar ik weet het niet zeker. groetjes!

    • renee 5 jaar geleden

      Ik gebruik in een ander recept een mengsel van amandelen en walnoten. Dat zou je hier ook kunnen doen. Volgens mij hebben minder mensen moeite met walnoten dan cashewnoten (deze laatste zijn dan ook eigenlijk peulvruchten).

  10. hannah 5 jaar geleden

    hoi Sharon,
    als oma van 65 een vraagje aan jou….ik heb geen keukenmachine…. wel een blender, maar daar moet nattigheid bij… hoe kan ik jouw raw.cheescakerecept dan toch maken///
    hartegroet in ieder geval en alvast bedankt
    hannah

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Hai Hannah, een blender is wel wat lastiger, maar het blijft een kwestie van het mengsel naar beneden duwen. Alleen de bodem wordt wel heel lastig, die krijg je dan misschien niet zo fijngemalen. Succes!

      • Marije 5 jaar geleden

        Hai Sharon,
        Echt geweldige site,
        Vraagje wat voor keukenmachine gebruik je voor al je recepten?
        Geen idee waar ik deze vraag kon posten, vandaar even hier onder dat hannah het zich ook afvroeg πŸ™‚
        Dank je! Groetjes marije

        • Auteur
          sharon 5 jaar geleden

          Hoi! Ik gebruik gewoon een normale keukenmachine met hakmessen πŸ™‚ volgens mij doen ze dat allemaal πŸ™‚

  11. Danielle 5 jaar geleden

    Ben trouwens heel benieuwd naar de suikervrije mokkataart… waar kan ik dat recept vinden?

  12. Anne 5 jaar geleden

    Hoi Sharon,

    Wat zou een goed alternatief voor dadels zijn? Ik vind ze niet zo lekker….ik weet het ” shame on me” Of proef je de dadels niet zo erg? Bedankt!

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Haha je proeft ze niet echt hoor πŸ™‚ Dadels is echt de lekkerste zoetmaker denk ik.. Je zou gewelde rozijnen kunnen proberen, maar geen garantie πŸ˜‰

  13. Sandy 5 jaar geleden

    Wat een lekker taartje!
    Gisteren gemaakt, vandaag verorberd. Kind en vriend vinden het ook zeer smakelijk!

  14. Irina 5 jaar geleden

    Heeeeeerlijk! Wat een succesrecept. Weet iemand of er ook nog een alternatief is voor amandel, als ik em wil maken voor iemand met amandelallergie? Dank alvast!!

  15. Antoinet 5 jaar geleden

    Welke amandelen gebruiken jullie eigenlijk altijd? Met of zonder vlies?

    • Geke 4 jaar geleden

      Ook daar ben ik benieuwd naar. Welke gebruiken jullie? ik heb alleen de bruine (met vlies) in huis.

      • Auteur
        sharon 4 jaar geleden

        de witte amandelen! πŸ˜‰

  16. Miranda 5 jaar geleden

    Mijn moeder wil graag eens monchou taart maken, maar dan zonder de e-nummers en troep. πŸ˜‰

    Dit lijkt me een prima alternatief!

  17. Manon 5 jaar geleden

    Deze taart is zooooo lekker!! πŸ˜€

  18. Mona 5 jaar geleden

    Zou ik ook amandelmeel kunnen gebruiken voor de bodem? Lijkt mij makkelijker/sneller πŸ™‚

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      ja natuurlijk kan dat…

  19. Miss Healthy 5 jaar geleden

    dit ziet er super lekker uit. Deze ga ik zeker proberen dit weekend. Hopelijk kan ik mijn vrienden verrassen!

  20. Eunice 5 jaar geleden

    Hey sharon,
    Hoe lang moet de taart opstijven in de vriezer ?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Het komt niet precies, maar zo ongeveer 3-4 uur! groetjes

  21. marlies 5 jaar geleden

    Hoi!
    Lijkt me heerlijk, maar een vraagje over de stevia. Gebruik je vloeibare stevia?
    Alvast bedankt!

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Ik gebruik meestal poeder!

  22. Kirsten. 5 jaar geleden

    Hallo!

    Mijn vriendje is nogal een zeikerd, haha, maar ik vroeg me af of je kokosolie ook door iets anders kan vervangen? (Hij is allergisch voor koemelk(en een geen dingen wat ‘romig’ is zoals mayonaise en avocado), vroeger ook voor noten/pinda’s waardoor hij die nu niet meer eet/lust en heeft een verschrikkelijke hekel aan kokosgeur/smaak) Of bestaat er ook kokosolie/vet waar geen geur aan zit? Dit lijkt me namelijk een superlekker recept om te maken tijdens verjaardagen oid want mijn familie is nogal gek op roomtaart en roomijs enzo.

    groetjes van Kirsten!

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Je kunt ontgeurde kokosolie gebruiken hoor! Die smaakt niet naar kokos πŸ™‚

  23. Mary 5 jaar geleden

    Ziet er super uit, met alleen maar ingredienten die ik eten kan, joehoe. Snel proberen, bijna jarig

  24. Saskia van der Krift 5 jaar geleden

    Dank je wel! Voor dit geweldige recept!
    Ik ben zelf ook sinds enige jaren avonturier op het gebied van gezonde voeding, superfood en living food. Op dit moment gaat mijn tocht langs de suiker, zuivel en glutenvrije voeding!
    Deze taart is echt een aanrader! Vanmorgen gemaakt en vanmiddag feest.
    Groetjes Saskia

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Haha eet smakelijk πŸ™‚

  25. Dyonne 5 jaar geleden

    Hee hallo,

    Wil de taart dit weekend gaan maken als vrienden komen eten! Zou ik de kokosolie ook door roomboter kunnen vervangen?

    Groetjes

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Het kan wel, maar kokosolie werkt beter. Bij roomboter zeker niet in de vriezer zetten in elk geval, dan wordt ie waarschijnlijk veel te hard. groetjes!

      • Dyonne 5 jaar geleden

        Oke ga toch kokosolie gebruiken!
        Ik heb bevroren bosvruchten die ik eerst beetje laat ontdooien. Vandaag maak ik de taart om het morgen te serveren. Kan ik de taart dan invriezen? Aangezien ik de vruchten dan opnieuw invries… misschien stomme vraag maar normaal vries je maar 1x in.
        Groetjes

        • Auteur
          sharon 5 jaar geleden

          Ik doe dit ook op deze manier en gaat gewoon goed (nog niets eens over nagedacht πŸ˜‰ )

  26. Eva 5 jaar geleden

    Na op meerdere sites de raw “cheese”cake te zijn tegengekomen heb ik m dan eindelijk gemaakt. De taart was delicious! Gekozen voor blauwe bessen, gaven een wat wrange smaak, minder zoet dan verwacht maar dat deed de taart niet ten onder.
    Volgende x proberen met verse frambozen. Zie er ook niet veel voor reeds ingevroren fruit opnieuw te bevriezen.
    Heb overigens nog geen keukenmachine, maar de staafmixer heeft zijn werk prima gedaan.
    Keep on going met het plaatsen van al het lekkers!

  27. Ineke 5 jaar geleden

    Vanmiddag deze overheerlijke raw cheese cake gemaakt en er inmiddels al een punt van gegeten.
    Werkelijk verrukkelijk !!!
    Ik heb geen cashewnoten gebruikt omdat ik er allergisch voor ben, maar walnoten.
    Ik gebruikte ingevroren frambozen en blauwe bessen. Prima gelukt. In de zomer zal ik verse nemen.
    Bedankt voor dit geweldige recept.
    Groet, Ineke

  28. Vanessa 5 jaar geleden

    Wat een ongelooflijk lekkere taart, echt een geweldig recept!Na 3 stukken probeer ik er af te blijven..mmmm

  29. Iris 5 jaar geleden

    Hoeveel druppels stevia is 1/8 theelepel?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Misschien eerst zonder de stevia maken en dan iets van 10 druppels erbij doen en kijken of je het zoet genoeg vindt! πŸ™‚

  30. Roos 5 jaar geleden

    Kan ik de stevia ook vervangen door oerzoet en zo ja hoeveel moet ik er dan in doen?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Zou kunnen, maar hoeveel erin moet, zou je even moeten testen! Begin bij 50 gram ofzo!

  31. Dieuwke 5 jaar geleden

    Heb de taart net gemaakt. Hij staat nu op te stijven, ben benieuwd! Inmiddels zijn mijn staafmixer en blender oververhit… πŸ™ Wat een geknoei! Wat voor merk keukenmachine heb je dan? Ik geloof dat ik maar een nieuwe moet vragen op moederdag…

    • Irene 4 jaar geleden

      Hoi!

      Dat is ook mijn vraag. Mijn blender heeft net het loodje gelegd πŸ˜‰ het is me nog wel gelukt om de taart te maken, maar ik moet dus echt morgen een nieuwe kopen. En dan 1 die niet kapot gaat πŸ™‚
      Bedankt!

  32. Dieuwke 5 jaar geleden

    Hij was super lekker en vullend! Zo’n taart kun je ook wel invriezen toch? Hoelang zou je het in de vriezer kunnen bewaren denken jullie?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Goeie vraag, ik weet het niet! Hier is ie altijd binnen een paar dagen op en dat haalt Γ­e zeker πŸ˜‰

    • Ineke 5 jaar geleden

      Hallo Diewke
      Ik heb deze taart 3weken geleden gemaakt en de helft ingevroren. De dag dat ik ‘m weer nodig had in de koelkast laten ontdooien en voor het gebruik even terug in de vriezer . Mijn gasten waren zeer enthousiast . Ik had er nog wel wat verse bosbessen bij gedaan.
      Groet, Ineke

  33. Joosie 5 jaar geleden

    Ik heb hem vandaag gemaakt. Niet zo mooi als op het plaatje maar hij is heerlijk.
    Ik blijf gewoon oefenen.
    Groet, Joosie

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      haha goedzo! πŸ™‚

  34. DaniΓ«l Niks 5 jaar geleden

    Dat ziet er heerlijk uit. Ik ga meteen voorbereidingen treffen om er één te maken! πŸ™‚

  35. Henrieke 5 jaar geleden

    Mmm…taartje staat in de vriezer. Hij is naar mijn idee wel wat plat vergeleken met de taart op het plaatje. Vanavond het huis vol visite. Ben benieuw naar de reacties.

  36. Anne 5 jaar geleden

    Wow! Wat is dit een ge-wel-di-ge website! In november is bij mij endometriose geconstateerd, waardoor ik ben na gaan denken over mijn voeding. Op advies van de acupuncturist, eet ik sindsdien geen zuivel meer en een week geleden ben ik ook gestopt met geraffineerde suikers. Daarnaast eet ik veel meer biologische producten. Maar wat is het lastig om dit te combineren bij het bakken van taarten e.d., met recepten als deze blijft het leven toch lekker πŸ™‚ Dankjewel.
    Groetjes, Anne

  37. Lucie 5 jaar geleden

    Ik heb de taart vanmiddag gemaakt en ooooooooooo wat lekker!! πŸ˜€

  38. yvonne 5 jaar geleden

    Ik heb hem gisteren gemaakt omdat mn vriend vandaag 30 is geworden! Ik weet sinds kort dat ik een koemelk en suikerallergie heb… dus dit recept is een geweldige aanwinst!

    Super gelukt! mn vriend vond het zelfs beter dan de “gewone” ongezonde cheesecake

    leuke blog ook btw

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      thanks!!

  39. Yvonne K 5 jaar geleden

    heerlijke taart! wel ‘n heel stuk platter dan op de foto en hij moet inderdaad vrij koud gegeten worden omdat je er anders ‘n lepel bij nodig hebt, maar bij alle gasten een groot succes, dankjewel voor het recept.

  40. Paula 5 jaar geleden

    Voor mijn collega’s heb ik deze taart gemaakt toen ik kortgeleden jarig was. Ze vonden het heerlijk! Helaas heb ik er zelf niet van kunnen genieten, want die week begon ik net met detoxen. En Yvonne bij mij was de taart ook heel plat…..

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Leuk!!! En misschien een kleinere springvorm gebruiken dan! groetjes!

  41. Iris 5 jaar geleden

    Ik heb deze taart vrijdag gemaakt als toetje voor een diner met collega’s. Ze vonden het heerlijk! Niet alleen zij trouwens, ik ook πŸ˜€ Echt een super recept, dank je wel!

  42. Tina 4 jaar geleden

    Gisteren heb ik deze taart ook gemaakt. Ik eet nu een paar weken suiker, zuivel en tarwevrij, en dit is de eerste keer dat ik weer zoiets lekkers heb kunnen maken. En ook manlief vind hem lekker, terwijl die het allemaal maar onzin vind en van het woord suikervrij alleen al heel vies gaat kijken πŸ˜‰
    Hij is wel heel machtig dus niet te grote punten van snijden πŸ™‚

    Dank voor het delen van dit heerlijke recept, en complimenten voor je website!

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      haha geweldig, dankjewel!

  43. Mariska 4 jaar geleden

    Het lijkt me een heerlijk recept en sta eigenlijk ook wel te trappelen om te proberen, alleen ik heb ook geen keuken machine. Bij eerdere taarten wel een staafmixer gebruikt om de bodem van amandelen en dadels/ abrikozen te pureren, vond dit zo’n gesmeer.. Weet hier misschien iemand een goede ( niet te prijzige) keukenmachine, of een ander alternatief…

    • Diede 4 jaar geleden

      Hoi! Bij o.a. de Kijkshop heb je een minichopper voor 20 of 30 euro. Werkt prima! Kan goed noten en dadels fijn hakken…

  44. Chantal 4 jaar geleden

    Dankjewel voor je super lekkere recepten! Deze cheesecake is echt om je vingers bij op te eten…! En dat niet van “echt” te onderscheiden!

  45. Suzanne 4 jaar geleden

    De taart was echt heeeerlijk. Binnen 2 dagen was hij al op πŸ™‚
    Ik heb een foto ervan op instagram gezet, en de taart is nu al een hit

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      geweldig! πŸ™‚

  46. Nadine 4 jaar geleden

    Deze ga ik proberen!

    Waar halen jullie noten? Speciale rauwe noten, of kan ik ze “gewoon” bij de Appie of Ekoplaza kopen? En moeten die ook geweekt?

  47. Wendy 4 jaar geleden

    JEMIG! Gister deze via moeder van mijn buurvrouw mogen proeven πŸ™‚ Ze had hem gemaakt en kwam speciaal een stukje brengen…en potverdikke!!! Wat een taart, wat een smaken..MMMMM ik ben verslaafd, ik ga deze gelijk zelf ook maken!! spannend en thanks voor deze site…die brownie is inmiddels favo bij mij en mijn collega’s hihihihi

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      haha leuk πŸ™‚

  48. willemijn 4 jaar geleden

    Hoi, ik had deze, met wat aanpassingen (combinatie met een ander recept: in de bodem ook boekweit en kokosrasp; en agavesiroop ipv honing en stevia in de vulling), gemaakt voor mijn collega’s, en men vond m HEERLIJK! Hij was in no time op!! πŸ™‚
    Dank je wel!

  49. willemijn 4 jaar geleden

    Oh ja, ik ga wel sparen voor een keukenmachine, mijn blender en staafmixer hadden hier behoorlijke moeite mee…

  50. maaike 4 jaar geleden

    Wauw! Dank je voor dit recept. Ik heb vandaag de taart (met aardbeien) gemaakt. Echt superlekker! πŸ™‚

  51. Ankie 4 jaar geleden

    Ik heb net de taart klaar staan om in de vriezer te zetten, zie ik mijn pannetje kokosolie nog staan. Helluuuup! Snel de kokosolie door het hele mengsel geroerd, de bodem was goed aangedrukt dus die bleef goed liggen. Nu dus maar een 1 laags taart, geeft niet als hij maar smaakt! Ik hoor het morgen wel, als de critici hem geproefd hebben. Spannend!!!!
    Groetjes Ankie

  52. Karin 4 jaar geleden

    Vandaag voor de tweede keer deze taart gemaakt. Je begrijpt dat de eerste keer een succes was πŸ˜‰
    Ik ben niet heel erg bezig met suiker- en zuivelvrij, maar dit recept intrigeerde me. Vandaar dat ik dit experiment wel wilde aangaan. Ik vind ‘m echt heerlijk, heel makkelijk te maken en toch een fijn idee dat je iets gezonds eet. Ook man en gasten waren zeer te spreken over de eerste taart. Dank voor dit inspirerende recept!

  53. anja 4 jaar geleden

    maakt het nog uit of de noten gebrand of ongebrand zijn?
    zondag dochters 1e verjaardag vieren en hoop de familie te verwennen met deze taart en de chocolade brownie die inmiddels al een succes nummer is geworden.

    p.s de stevia uit de supermarkt daar zit wel maltodextrine in wat is je mening daarover of moet ik dan een ander merk nemen.

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Hai! gewoon onbewerkt uit de winkel (ook niet gebrand πŸ™‚ ) groet!

    • Ineke 4 jaar geleden

      Er is veel verschil in stevia. Veel merken in de supermarkten zijn bewerkt of aangevuld met met andere “suikers”. Kijk eens op de site van Esstevia. Zij leveren al jaren de goede stevia en weten erveel over te vertellen.
      Groet, Ineke

  54. Caroline 4 jaar geleden

    Hoi Sharon, dit recept ziet er super lekker uit! Het enige probleem is dat ik geen ahornsiroop mag (noch andere siropen of honing). Kan ik de siroop vervangen door suikervrije (abrikozen)jam? En zo ja, hoeveel zou ik dan moeten gebruiken?

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Hai! Je zou t moeten proberen. Het is minder zoet, dus qua hoeveelheid is het gewoon een kwestie van proeven wanneer je het zoet genoeg vindt. Groetjes!

  55. Miranda 4 jaar geleden

    Deze stond al lang op mijn lijstje.. Na ongeveer een weeklang in de vriezer gebivakkeerd te hebben vanavond eindelijk geproefd als toetje. Het was een groot succes!

  56. Teatske 4 jaar geleden

    Net deze taart gegeten met collega’s, hij is erg goed in de smaak gevallen. Iedereen wilde het recept… Echt een aanrader dus! Ik heb hem gemaakt met agavesiroop ipv honing. En wat Sukrin in plaats van stevia. Is erg goed gelukt.

  57. Danielle 4 jaar geleden

    Ik heb de taart gemaakt, volgens recept met aalbessen ipv bosvruchten. In een boterkoekvorm.

    Heerlijk!!!

  58. Chequita 4 jaar geleden

    Hi de taart lukt me heerlijk Ik ga het dit weekend proberen, ik heb2 vraagjes Hoe lang duurt het opstijven? En kan je de amandelmelk ook vervangen met kokosmelk?
    Alvast bedankt πŸ˜‰

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Hai! Het opstijven duurt ongeveer 4-6 uur denk ik (ik doe t meestal de dag van tevoren, dus ik weet het niet exact). De melk kun je idd vervangen, geen probleem πŸ™‚

      • Chequita 4 jaar geleden

        Taart zit in de vriezer Ik heb cranberry syrup gebruikt ipv honing wat ik nu zo geproefd heb was al heerlijk kan niet wachten tot morgen πŸ˜‰

      • Lil 4 jaar geleden

        Waar staat dat er amandelmelk wordt gebruikt in deze taart? Dat staat toch niet in het recept of wel? Ik ben nu een beetje in de war…

  59. Nienke 4 jaar geleden

    Mijn taartje staat nu in de vriezer. Heb een beetje geΓ―mproviseerd met de ingrediΓ«nten, omdat ik niet geheel suiker en zuivelvrij eet (probeer er gewoon een beetje op te letten).
    Bodem gemaakt van mariakoekjes, boter en een klein beetje kokosolie. Vulling gemaakt met cranberry’s, pruimen en een halve banaan. Heb geen amandelen gebruikt en citroen vervangen voor limoen. Voor de rest het recept aangehouden. Hij smaakte net al heerlijk! Ben benieuwd.

    Ik denk dat je bij dit soort recepten gewoon lekker mag varieren, dus wil je de taart maken met abrikozenjam, gewoon doen! Wil je een ingredient vervangen voor iets anders? Gewoon proberen πŸ™‚

    • Nienke 4 jaar geleden

      Hij is lekker geworden!!

  60. Chequita 4 jaar geleden

    Taart ligt in de vriezer wat ik ( per ongeluk) geproefd heb was heerlijk kan dan ook niet anders dan dat het een heerlijke taart gaat worden heb ipv honing cranberry syrup gebruikt
    Het kost wat meer dan een ( gewone) taart maar het is het vast waard πŸ˜‰

  61. Mirjam 4 jaar geleden

    Ik heb een allergie voor amandelen (hazelnoten en walnoten). Is er een alternatief die ook de zachte smaak heeft van amandelen? De vraag werd al eerder gesteld maar was nog geen antwoord op gekomen.

    Hoor het graag want dit is wel een taart die ik kan eten πŸ™‚
    Dank voor het delen met liefhebbers.
    Mirjam

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Hai, je kunt gewoon cashewnoten gebruiken, zoals ook in het originele recept gedaan wordt. Eet smakelijk!

  62. Renate 4 jaar geleden

    Deze taart lijkt me heerlijk! We hebben alleen geen vriezer. Zou de taart ook alleen in de koelkast op kunnen stijven? Of blijft hij dan te slap?

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Hai Renate, ik weet het eigenlijk niet zeker. Misschien proberen op het koudste plekje in je koelkast? πŸ™‚

  63. Saskia Walgemoed 4 jaar geleden

    Een toptaart! Vanmorgen aan de familie geserveerd en ik had er wel 2 kunnen maken. Te lekker!

  64. Hettie 4 jaar geleden

    Nog nooit zo’n heerlijke taart gegeten! Ik heb hem gemaakt met een pakje diepvries frambozen. Mjammie! Zo’n pure smaak en nog gezond ook. Ik had verwacht dat ie door al die noten, erg vullend zou zijn, maar dat vond ik wel meevallen. En ook zonder stevia was ie echt zoet genoeg. (Misschien door de frambozen?) Heb wel de bodem bedekt met bakpapier.
    Dank voor het recept!

  65. Mariken t'Sas 4 jaar geleden

    Wat een geweldig recept, ik heb bramen gebruikt die ik heb ingevroren 2 maanden geleden. Het is voor mij zo veel gemakkelijker dat er hoeveelheden in gewicht bij staan, ik ben er zo aan gewend en mijn thermomix weegt ook direct. Ik vind die cups toch een beetje gokken. Kokosolie slinkt in volume als je hem smelt bijvoorbeeld. Bedankt!

  66. Mariska 4 jaar geleden

    Vandaag samen met mijn zoontje de raw (no) cheesecake gemaakt met cranberries, erg lekker! Mijn zoontje zelf (3jr) heeft ook zitten smullen, zo schattig hij heeft wel 15 keer gezegd mmm mama lekker.
    Bedankt voor alle leuke info en recepten op je site en de energie die je erin steekt, geeft me weer inspiratie voor wat meer afwisseling.

    Liefs uit IJmuiden

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      dankjewel Mariska!! πŸ™‚

  67. Marjolijn 4 jaar geleden

    Gisteren deze cheesecake gemaakt voor een etentje van 6. Ik zou een gezond Γ©n lekker toetje maken, nou dat was gelukt! Ze zaten heerlijke te smikkelen en waren enorm verbaasd dat het zuivel- en suikervrij was πŸ˜‰

    Ik had amandelmeel gebruikt, 100 gram voor de bodem en dan iets meer dadels om het wat meer te binden. Het enige probleem dat ik had was dat het vrij plat was. Komt dat door het opstijven wat niet goed gaat, of dat ik iets fout heb gedaan met het recept? Ik heb wel zo’n 10 gram meer honing gebruikt ipv Stevia omdat ik die niet in huis had. En ik heb een blender gebruikt.

    Bedankt en deze ‘cheesecake’ gaat nog veel mensen in onze omgeving blij maken πŸ™‚

  68. Hannah 4 jaar geleden

    Gisteren dit recept geprobeerd met diksap ipv honing en kweepeer (geraspt en rauw) ipv bosvruchten, limoen ipv citroen en geen vanille, zo ont zettend lekker! Het lijkt niet echt op cheesecake, maar ik ga nog meerdere variaties maken.

  69. Lydia 4 jaar geleden

    Net de taart gemaakt, nu nog even geduld hebben;-)
    Ik vergat bijna de ahorn erbij te doen maar uiteindelijk heb ik het in de bovenste (bosvruchtenlaag) zitten, misschien wel lekker zelfs. Het was iig. geen probleem om de blender uit te lepelen en te snoepen van de restjes die achtergebleven waren πŸ˜€

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      geniet ervan!!!

      • lydia 4 jaar geleden

        Dat hebben we zeker gedaan, SUPER lekker! En we hebben nog over.. jummie. Ook dochter en man vinden ‘m heerlijk! πŸ™‚

  70. Marjolijn 4 jaar geleden

    Hi Sharon,

    Hoe zorg ik dat de taart wat dikker wordt? Op jouw foto is het mooi hoog, maar ik had een dunnere taart.

    Bedankt!

    Groeten,
    Marjolijn

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Hai! Waarschijnlijk is je springvorm dan wat groter dan die van mij πŸ˜‰ Deze is 18 cm, vrij klein dus πŸ™‚ Succes!

  71. Marieke 4 jaar geleden

    Hoi Sharon, deze taart wil ik graag gaan maken, ziet er heerlijk uit! Ik gebruik liever geen honing/agave/stevia, kan ik deze ook vervangen door kokosbloesemsuiker en heb je een idee over de hoeveelheid?
    Bedankt alvast!

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Hai! Ik zou er gewoon wat bij doen (begin bij 75 gram) en af en toe even proeven πŸ™‚ Houd er rekening mee dat ie nog koud wordt en dat het dan minder zoet proeft dan wanneer je het erin zet πŸ™‚ Succes!

  72. David 4 jaar geleden

    Wow wat een geweldige website!!
    Ik heb dit jaar besloten om van mijn passie mijn werk te maken en dat is bakken. Dit jaar begin ik aan de studie banketbakker/patissier. Om een ‘goede’ basis eigen te maken moet ik helaas met producten werken waar ik op tegen ben maar zodra ik mijn studie heb afgerond ga ik verder op de raw tour:D Dankzij jouw site weet ik nu dat baksels ook gezond kunnen zijn. Natuurlijk kan niet alles vervangen worden door raw food maar ik ben van mening dat een ongezond gebakje zo nu en dan geen schade aanricht…. alles met mate:)
    Top site en ga zo door!

  73. Klinkt heerlijk! Tip: je kunt voor de vulling ook agar agar (een clean opstijfmiddel gemaakt van een zeeplantje) gebruiken ipv kokosolie om de boel op te laten stijven (bv als je een allergie voor kokos hebt). Je vullingbeslag moet dan wel iets meer liquid zijn, dat doe je door bv amandel-, rijste- of kokosmelk toe te voegen. Gaat ook prima!

  74. Bibi 4 jaar geleden

    TΓ© lekker! Gistermiddag gemaakt en hij is echt geweldig. Het ‘beslag’ was al heerlijk. Bedankt!

  75. Mariska 4 jaar geleden

    Wat een lekkere taart! Al is wel mijn staafmixer overleden: het hakken van dadels was toch een te zwaar klusje… Wat voor materiaal gebruiken anderen hiervoor? Ik had een staafmixer van Philips, 600 watt.

  76. Jasminka 4 jaar geleden

    Lekker, gisteravond gemaakt! But I have a question: my filling was not completely smooth, it felt as if i had put some kokos rasp in it! Is it maybe because of the combination of lemon and coconut cream? Or my machine cannot grind the nuts finely? Also, when I took the cake out of the fridge, there was some water leaking from it! Could it be the water absorbed by the nuts while soaked in it overnight? Thank you for your answers in advance.

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      ik denk dat de noten niet fijn genoeg waren! Daar moet je de keukenmachine echt even voor laten draaien πŸ™‚ the leaking water is odd, maybe something went wrong with the nuts, i am not sure. Hopefully it was still delicious! xx

  77. Marianne Vrieze 4 jaar geleden

    Waar kan je kokosolie en vanillerasp kopen?

  78. Annelise 4 jaar geleden

    Kon in de winkel alleen Geconcentreerde cocoscreme van van Santen vinden. Kan dit ook? Of smaakt het dan heel erg naar kokos?

    • Meinou 3 jaar geleden

      Santen is ingedikte kokosmelk, dat gaat niet werken. Kokosolie is in de natuurwinkel of biologische winkel verkrijgbaar, de Tuinen en G&W winkels verkopen het ook. Ik las ergens dat Albert Heijn en Jumbo het ook hebben, maar ik heb het er nog niet kunnen vinden.

      • Miranda v Vliet 2 jaar geleden

        ik heb het eergisteren bij albert heijn gevonden (was ook flink aan het zoeken, maar wist niet dat het een potje was, bij olie denk ik aan een flesje)

  79. internetty 4 jaar geleden

    Goh, vandaag dit taartje gemaakt voor de Pasen, wat een heerlijkheid!!! Ik heb geen stevia gebruikt, ook geen vervanging omdat ik het niet had, maar zoet genoeg. Ik had verse aardbeien en een bakje zwarte bessen.. Het is echt een super lekker taartje.
    Bedankt voor het recept.

  80. sandra 3 jaar geleden

    kun je voor de bodem ook amandelmeel gebruiken ipv amandelen?

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      Ja hoor!

  81. Rosanne 3 jaar geleden

    Deze ga ik zeker uitproberen na al deze enthousiaste berichten. Als je amandelmeel neemt ipv amandelen is de hoeveelheid dan hetzelfde?

  82. Elena 3 jaar geleden

    Wow! Ik heb net je site ontdekt en ben super blij met alle kook inspiratie die ik hier op doe πŸ™‚ dit lijkt mij een geweldig recept! Nog een vraag: waar mee zou ik de noten kunnen vervangen? Dit ivm een zeer heftige notenallergie van mijn zoontje.

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      hai! dankjewel, leuk! je zou een combi kunnen maken met zonnebloempitten, pompoenpitten en hennepzaad πŸ™‚

      • Elena 3 jaar geleden

        Hoi Sharon,

        Bedankt voor je reactie! Dat is een goeie tip, ga ik uitpoberen. Heb ik ook alle 3 in huis dat is handig πŸ™‚ En dan de pitten/zadenmengsel ook weken neem ik aan?

        • Daphne 3 jaar geleden

          Benieuwd hoe het gelukt is want dit was ook mijn vraag: taart zonder noten maken..
          Laat je me weten ? Groet Daphne

  83. Oksana Visscher 3 jaar geleden

    Waar koop je ongezoute witte amandelen? .. ik kan ze nergens in de supermarkten vinden

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      bij de bakspullen liggen ze altijd, verder in natuur & gezondheidswinkels.

      • Miranda v Vliet 2 jaar geleden

        Ik heb bruine amandelen gebruikt, ging ook prima

  84. Elien 3 jaar geleden

    Hoi Sharon,

    Helaas mag ik geen dadels, wat kan ik daar in plaats van doen? Ik las al gewelde rozijnen?

    Groetjes Elien

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      Kun je idd proberen πŸ™‚

  85. Ger 3 jaar geleden

    Beste Sharon,

    Ik las je recept over de RAW Cheesecake met volle interesse, alleen heb ik een vraagje over de Vanille rasp ?
    Wat versta of bedoel jij met vanille-rasp en waar is dat bv te koop …

    Mvg Ger

  86. Violette 3 jaar geleden

    Misschien een rare vraag maar als er veel taart over is…Is het dan een verantwoord ontbijt voor een keertje?

  87. Debora 3 jaar geleden

    Het was een heerlijke taart. Goed recept!

  88. Marieke 3 jaar geleden

    Lijkt me heerlijk! Maar ik heb MS en volg een dieet waarbij ik geen kokosolie ( omega 6) neem… Ook geen melkproducten en andere dierlijke producten, behalve eiwit en vis. Zou jij een alternatief weten? Ik loop hier vaker tegen aan, wat ik erg jammer vind.

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      Ja dat is inderdaad een beetje lastig vervangen, ik ken geen verzadigd vet die dezelfde werking kan hebben en binnen je dieet past, sorry!

  89. potamotrygorgeous mΓ€h 3 jaar geleden

    A wonderful recipe, thanks for the inspiration!
    We made it with fresh blue berries, biological honey and left out the stevia (we deemed it not necessary).

    For whomever cares for numbers:
    If you cut the cake into ten pieces, we have 351 calories per portion
    (6,3 gr protein – 21,7 gr carbohydrates – 24,7 gr fat)

  90. Ingrid 3 jaar geleden

    Vandaag heb ik deze taart gemaakt met frambozen uit de vriezer en we hebben er net een stukje van gegeten: heerlijk!

    Dank je wel voor he recept!

  91. jolanda 3 jaar geleden

    Wat een topper deze taart! Echt superlekker!!!!
    Dank je voor het delen

  92. Miranda v Vliet 2 jaar geleden

    ik heb ‘m gisteren gemaakt, maar dan in een springvorm van 24cm en een zak diepvries bosvruchten van 750 gram door het gehele beslag gedaan.
    ook heb ik geen stevia gebruikt (geen idee wat het is en waar je het kunt kopen)
    ook kon ik geen vanillerasp vinden, dus heb ik een zakje vanillepoeder gebruikt.
    was heerlijk, had alleen ietsje meer bodem moeten maken ivm met de grotere springvorm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*