Raw choco-kokostaart!

Rauwe taarten zijn gemakkelijk om te maken en ook nog eens superlekker. Daarom, als ik even snel iets in elkaar wil flansen, maak ik het liefst een rauwe taart. Dit recept was een leuk experiment en werd volledig anders dan ik in eerste instantie in mijn hoofd had, maar hé, hij is heel lekker en dus succesvol! Dit recept is met chia zaadjes en dadels en honing om te zoeten.

Het recept

Ingrediënten: 100 gram hazelnoten, 150 gram dadels, 75 gram kokosschaafsel
Voor de vulling: 150 gram dadels, 100 gram cashewnoten (een nacht in water geweekt), 100 gram zonnebloempitten (een nacht in water geweekt), 5 el rauwe cacao, 2 el honing, 150 ml water, 1 grote el chia zaad

Bereidingswijze: neem een kleine springvorm (±18 cm diameter) en bekleed deze met bakpapier – hak in een keukenmachine de hazelnoten, 150 gram dadels en het kokosschaafsel tot het goed gemengd en gehakt is – verdeel het mengsel in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel, maak eventueel de lepel nat met water, zodat het niet plakt – hak voor de vulling alle ingrediënten (behalve de chia zaadjes) voor de vulling in de keukenmachine – zorg dat het mengsel goed gemengd is – roer in een kom het chiazaad erdoorheen – giet de vulling in de springvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast

 

34 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *