Raw choco-kokostaart!

Raw choco-kokostaart!
7 juli 2012 sharon

Rauwe taarten zijn gemakkelijk om te maken en ook nog eens superlekker. Daarom, als ik even snel iets in elkaar wil flansen, maak ik het liefst een rauwe taart. Dit recept was een leuk experiment en werd volledig anders dan ik in eerste instantie in mijn hoofd had, maar hé, hij is heel lekker en dus succesvol! Dit recept is met chia zaadjes en dadels en honing om te zoeten.

Het recept

Ingrediënten: 100 gram hazelnoten, 150 gram dadels, 75 gram kokosschaafsel
Voor de vulling: 150 gram dadels, 100 gram cashewnoten (een nacht in water geweekt), 100 gram zonnebloempitten (een nacht in water geweekt), 5 el rauwe cacao, 2 el honing, 150 ml water, 1 grote el chia zaad

Bereidingswijze: neem een kleine springvorm (±18 cm diameter) en bekleed deze met bakpapier – hak in een keukenmachine de hazelnoten, 150 gram dadels en het kokosschaafsel tot het goed gemengd en gehakt is – verdeel het mengsel in de springvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel, maak eventueel de lepel nat met water, zodat het niet plakt – hak voor de vulling alle ingrediënten (behalve de chia zaadjes) voor de vulling in de keukenmachine – zorg dat het mengsel goed gemengd is – roer in een kom het chiazaad erdoorheen – giet de vulling in de springvorm en laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast

Hoe om drugs te bestellen online op goedkoopste prijzen? Perharps bekende over antibiotica die bacteriën bestrijdt. Deze remedies niet trakteren enkele infectie hoe de gewone verkoudheid. Een van de meest populaire drug Viagra. Heeft u een vraag over Viagra of kamagra bijwerkingen? Als je middelen zoals Viagra moet u uw zorgverlener over vragen kamagra oral jelly. Diverse websites beschrijven het als kamagra 100mg. Als feite, een wetenschappelijke beoordelingen vonden dat de helft van de mensen op deze middelen verbeteren erectiestoornissen. Droomt u tot middelen, hoe Viagra bestellen, online? Uw arts kan een keer uw dosis veranderen om ervoor te zorgen dat u betere uitslagen te geraken.

Geen tijd om je avondmaaltijden te plannen? Laat ons het voor je doen!
meer informatie!

Reacties (34)

  1. Marianne` 6 jaar geleden

    Wauw! Wat een creatie! Klinkt erg lekker.

    • Roel 3 jaar geleden

      Kan dit recept ook met rauwe cacao bonen?

      • Auteur
        sharon 3 jaar geleden

        hoe zou je dat doen? ik vind cacaobonen niet zo gemakkelijk in gebruik 🙂

  2. linda 6 jaar geleden

    Ik wil deze zooo graag maken dit weekend, maar ik heb dus geen Chia zaadjes gekocht in de bio winkel. Zou het met lijnzaad ook kunnen, of smaakt dat heel anders? Heb eigenlijk nog totaal geen ervaring met Chia zaad!

    • Auteur
      sharon 6 jaar geleden

      Helaas kan het niet met lijnzaad, sorry! Chia zaadjes zwellen op en daardoor krijgt de taart de structuur. Bij lijnzaad zou het vloeibaar blijven 🙂 groetjes!

  3. Linda 6 jaar geleden

    Goed dus dat ik het niet geprobeerd heb. De appelmuffins waren ook heerlijk. Vanmiddag naar de winkel om Chia zaadjes te halen en dan maken we komende week of de week daarna ergens deze lekkere taart wel 😀

  4. Lisa 6 jaar geleden

    De taart smaakt heerlijk! Het lukt me alleen niet om de bodem goed te krijgen. Het is net te droog, waardoor de bodem uit elkaar valt. Hoe kan ik dat verbeteren, zonder dat de bodem te zompig of kleverig wordt?
    En kan ik de honing eventueel vervangen door een ander veganistisch suikervrij alternatief? In verband met Vegen friends?

    • Auteur
      sharon 6 jaar geleden

      Hai! Als het net te droog is, kun je 1-2 el water toevoegen. Begin met 1 en kijk of het beter wordt en zo steeds een heel klein beetje erbij. Wel goed opletten, want ook al lijkt het niet zo, je doet er snel teveel bij. groetjes!

      • Monique 5 jaar geleden

        Je kan er ook wat kokos olie/ vet bij doen of mag dat niet bij raw?

  5. Joris Lefebvre 6 jaar geleden

    super recept, snel klaar, lekker en gezond. heb wel gemerkt dat ik me een degelijke blender moet aanschaffen

  6. nynke 5 jaar geleden

    Hoi,
    Ik heb raw chocolat nibs thuis. Maar in dit recept staat het in poedervorm. Kan ik die nibs smelten en dan gebruiken in dit recept?

    Groetjes Nynke

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Hai Nynke! Ik weet het eigenlijk niet, maar je kunt het proberen! Lijkt me geen bezwaar 🙂

    • Tanya 5 jaar geleden

      Hoi nynke,

      Nibs kan je niet omsmelten en dat zou zonde zijn want als je raw cacoa verhit gaan al je voedingsstoffen verloren wel kan je de nibs in een keukenhakker tot poeder vermalen.

      Succes tanya

  7. Kristie 5 jaar geleden

    Wauw dat klinkt heerlijk!
    Alleen: ik ben superallergisch voor hazelnoten 🙁 Welke noten zou ik hier als vervanging kunnen nemen?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      welke noot jij maar lekker vindt! Amandelen bijvoorbeeld kunnen prima! 🙂

      • Jitske 5 jaar geleden

        En wat als je helemaal allergisch voor noten bent (behalve kokosnoot 😉 ) wat zou dan passen? Ziet er namelijk heerlijk uit, maar dan graag zonder de noten!

      • Fleur 5 jaar geleden

        Hoi,
        Als ik een ander soort noten gebruik, moet ik die dan ook laten weken? Bijvoorbeeld walnoten.

        • Auteur
          sharon 5 jaar geleden

          Dan worden ze iets zachter, dat is wel fijn. Al is het ook een kwestie van uitproberen 🙂 succes!

  8. Henrieke 5 jaar geleden

    Staat in de koelkast te wachten op de visite van vanavond. Ben benieuwd wat men ervan vind, iedereen verwacht toch altijd een appeltaart of slagroomtaart. Het is alleen al heerlijk om deze taart te maken.

  9. Miranda 5 jaar geleden

    Gemaakt (met rozijnen ipv dadels), gegeten en goed bevonden! Wat een overheerlijke taart en zo makkelijk te maken. Zeker een blijvertje! Mijn keukenmachine draait echt overuren sinds ik deze website heb ontdekt en lekkers maken en eten is ook nog nooit zo leuk geweest.

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Geweldig, dankjewel voor je woorden! 🙂

  10. Muurtje 4 jaar geleden

    Net klaar met het recept, de taart heeft meer dan twee uur in de koelkast gelegen, de smaak was redelijk, kan beter. Maar mijn vraag hoe heb jij de chocolade zo donker gekregen, die van mij is veel lichter, en cacao kleur. De bodem is erg lekker daar ga ik volgende keer iets anders mee doen, zoals balletjes maken en sprenkelen met kokos.

    Groetjes Muriel

  11. Lisan 4 jaar geleden

    Hallo,

    Kan ik ipv kokosschraapsel ook kokosrasp gebruiken?

  12. Charlotte 4 jaar geleden

    Hee Sharon,

    Is het geïnspireerd op dit recept?
    Hier gebruiken ze amandelen als basis, lijkt me ook lekker.

    http://www.ziziadventures.com/2012/03/worlds-best-raw-chocolate-ganache-cake.html

    • Charlotte 4 jaar geleden

      Ik zie dat de ingrediënten heel anders zijn, haha. Het plaatje leek erop.

      • Auteur
        sharon 4 jaar geleden

        haha die ken ik inderdaad niet 🙂

  13. Noortje 4 jaar geleden

    Deze taart staat nu net in de koelkast 🙂 Ben heeeeeeeeel benieuwd! Vulling voorgeproefd, hmmmmmm, lekker, dat belooft wat!

    • Auteur
      sharon 4 jaar geleden

      Lekker!!!! Veel plezier hihi 🙂

  14. Noortje 4 jaar geleden

    En… op!
    Van de verjaardagsvisite waren 5 mensen die voor deze taart gingen en het ook erg lekker vonden 🙂

  15. Marloes 3 jaar geleden

    Hai,
    recept ziet er superlekker uit!
    Wat als ik geen honing wil gebruiken, wat kan ik dan goed (voor natuurlijk en suikervrij) product gebruiken dat het toch wat zoet wordt. En hoeveel dan?
    Alvast bedankt en ben heel benieuwd hoe die lukt!

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      Elke andere zoete stroop 🙂 xx

  16. Nienke Bezuijen 3 jaar geleden

    Hij was heerlijk! Al vond ik de chocola na 4u opstijven nog wat ‘waterig’ en niet stevig genoeg. De volgende dag was hij echter perfect! Mooi stevig 🙂 dus hij heeft voldoende tijd nodig in de koelkast.

  17. wilma van den berg 3 jaar geleden

    ik heb de taart ook gemaakt de bodem was lekker maar droog de bovenkant was natterig ik heb volgens mij gedaan wat er stond misschien nog een tip?

    • Auteur
      sharon 3 jaar geleden

      Als het te nat is, kun je minder water gebruiken 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Geen tijd om je avondmaaltijden te plannen? Laat ons het voor je doen!
meer informatie!