Recept Chinese Kantonese Kip zonder pakjes en zakjes

In het kader ‘Wereldgerechten’ was vandaag de Chinese Kantonese Kip aan de beurt. Och zooo lekker! Wij hebben er hier van genoten, dus ik deel graag het recept met jullie. Dit recept is suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij, glutenvrij en e-nummervrij, een vrij compleet anti-allergie pakketje dus!

De ingrediënten (voor 2 personen)

Marinade voor de kipfilet
200 gram kipfilet
4 el sojasaus
1 tl citroensap
½ tl koriander
½ tl paprikapoeder
½ tl Chinese 5 kruiden (anijs, witte peper, venkel, kruidnagel, kaneel)
Snufje chilipoeder

Saus
3 el kokosolie
1 ui
½ chinese kool
1 prei
1 paprika
100 gram sperziebonen
1 teentje knoflook
2 el sojasaus
1 tl kerriepoeder
Snufje zout (naar smaak)
Snufje koriander
Snufje gemberpoeder

175 gram bruine rijstnoedels

Om erbij te serveren: 1 komkommer

Zo maak je het

  • Snijd de kipfilet in stukjes en meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar. Laat dit een half uurtje intrekken.
  • Snijd de ui en hak de knoflook in kleine stukjes
  • Snijd de prei in ringen, de paprika in stukjes en de Chinese kool in dunne reepjes (verwijder de stam, gebruik de bladeren)
  • Verhit de kokosolie in een pan
  • Bak hierin 5 minuten de knoflook en ui zacht
  • Stoom of kook ondertussen de sperzieboontjes zo’n 7-8 minuten
  • Voeg de kip, paprika, prei en kool toe aan de ui en knoflook, bak deze 5 minuten op hoog vuur
  • Zet het vuur wat lager en voeg eventueel een scheutje water bij als er geen vocht meer is
  • Voeg de sperziebonen, sojasaus en kruiden toe, laat dit 7-10 minuten zachtjes sudderen
  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking
  • Snijd de komkommer in reepjes
  • Serveer de komkommer met de noedels en de saus
  • Eet smakelijk!

 

8 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *