Sinterklaaskoekjes

Sinterklaaskoekjes
7 oktober 2012 sharon
Categorie: Recepten

Deze sinterklaaskoekjes zijn een beetje anders dan anders. Je kunt ze echt niet in de winkel kopen bijvoorbeeld. Maar ze zijn wel echt heel lekker, dus een absolute aanrader! Daarbij zijn ze zonder eieren, veganistisch, suikervrij, zuivelvrij, tarwevrij en zonder gekke toevoegingen (behalve aardappel misschien). De koeken smaken naar speculaas en het binnenste is van marsepein. En bij elkaar is dit jam jam.

Zo maak je het

***Dit recept is nu opgenomen in het e-book Sinterklaasrecepten!

 

Reacties (18)

  1. Auteur
    sharon 5 jaar geleden

    Oja, ik had alle mooi uitziende koekjes al opgegeten, dus voor de foto de wat minder-mooie 🙁 Laat je niet misleiden, ze zijn echt lekker 😉

  2. Monique 5 jaar geleden

    Ziet er, net als de marsepein, erg lekker uit en ik ga het zeker proberen.
    Ik heb wel een opmerking: Honing….. Dan is het dus niet veganistisch.
    Zou ik dit kunnen vervangen door agave siroop?

  3. Auteur
    sharon 5 jaar geleden

    oja woops!!! ja je kunt het vervangen met elke andere zoete stroop (ahorn, agave, rijststroop, etc) Dank voor je scherpheid!

  4. Elise 5 jaar geleden

    Heerlijk ziet het er weer uit! Kan ik johannesbroodpitmeel vervangen door iets anders? Waar is dit evt. te koop?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      misschien maizena (denk het wel)? Je koopt het in de biowinkel

  5. Jouke 5 jaar geleden

    Leuk! Ik heb net afgesproken om de lekkernijen en toetjes te verzorgen in het familieweekend met sinterklaas (kan ik alles suiker- en zuivelvrij maken :-)), dit recept ga ik zeker bijvoegen bij de ideeën/recepten die ik al heb verzameld voor dat weekend…:-)
    Heb jij dit recept zelf bedacht of uit een boek ofzo?? (zou zelf nooit op zo´n combinatie komen met aardappel erin…)

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Nee zelf bedacht. Ik weet niet waarom :S opeens werd mijn interesse getrokken naar wat aardappel in bakgerechten zou doen. Het was heel interessant, en ik ga nog meer proberen haha 🙂

  6. diana 5 jaar geleden

    wat creatief, was zelf nooit op het idee gekomen; ik ga ze in december zeker bakken….
    even een (misschien wat dommig) vraagje: welke dadels kan je het beste nemen of is
    er maar 1 soort dadels (heb namelijk nog niets met dadels gemaakt en zelf eten doe ik ze
    nooit omdat ik het niet lekker vind (al dat plakkerige) maar misschien bewerkt in recepten wel…

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      haha 🙂 ik heb vaak die van ekoland die ik in gerechten gebruik. Die zijn namelijk al ontpit, dus dat is makkelijker 🙂 (al zijn de dadels met pit lekkerder)

  7. Nelleke 5 jaar geleden

    Ik zat m’n hoofd al te breken over waar ik pepernoten mee kon vervangen. Dit ziet er goed uit!

    • Marianne` 5 jaar geleden

      pepernoten kan je heel goed suikervrij/zuivelvrij maken toch? ff googlen.

      • Auteur
        sharon 5 jaar geleden

        Klopt! Kan gewoon 🙂 Ook de pepernoten hoeven we echt niet te missen 😉

  8. Marianne` 5 jaar geleden

    Ik heb ook nog ergens een aardappel gerecht, heeeeeeeeeeeeeeeel lekker! In Hongarije eten ze het als avondmaaltijd maar wij vinden het meer een dessert/gebakje. Zal eens kijken hoe ik de suiker kan vervangen, als het lukt, uiteraard plaats ik dan even het recept.

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Ben benieuwd!

  9. Esther Roelofs 5 jaar geleden

    Hoi Sharon, is er ook een alternatief voor de kokosolie? ik heb verder alles in huis behakve dat. Ik doe alleen aan suikervrij dus voor mij hoeft het niet veganistisch of zuivelvrij te zijn. kan ik dan gewoon boter nemen?
    groetjes
    Esther

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Hoi Esther, ja hoor, boter kan dan ook denk ik 🙂

  10. joyce 5 jaar geleden

    Zou dit ook lekker zijn zonder de marsepein?

    • Auteur
      sharon 5 jaar geleden

      Denk t wel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*