Sinterklaas speculoosfudge

In het kader van het SINT heb ik nog een heel fijn recept gemaakt vandaag. Deze speculoos fudge is lekker machtig en heeft wat weg van witte chocolade cheesecake, vanwege de cacaoboter en roomkaas. Heul lekker. En met pure en hele ingrediënten. Als traktatie, niet als lunch 😉 Just saying.

Dit heb je nodig


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe onze nieuwe cursus!!! Klik hier voor meer info.


50 gram cacaoboter (te koop in natuurwinkel of online)
50 gram kokosolie
200 gram Medjoul dadels (zonder pit)
100 gram roomkaas
3 el bruine amandelpasta
1 tl speculaaskruiden
1/2 tl vanillepoeder
snuf zout

Zo maak je het

Vet een cakevorm of kleine ovenschaal (12 cm x 20 cm) in en bekleed met bakpapier, of gebruik chocoladevormpjes. Smelt de kokosolie en de cacaoboter au bain-marie. Hak ondertussen de dadels tot puree in een keukenmachine. Voeg de roomkaas, olie, amandelpasta, speculaaskruiden, vanille en zout toe en zorg dat het goed gemengd is. Verdeel de fudge over de vorm of over de chocoladevormpjes. Zet het minimaal een uur in de vriezer en bewaar het hier ook in. Als je het lang gaat bewaren, kan het ook in de koelkast (het smelt niet zo snel).

ps. Zie voor meer geweldige feestrecepten het nieuwe Sugarchallenge e-book! Met code marsepein krijg je tot dinsdag nog leuke korting!

 

7 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *