Snel diner: een pizza!

pizzaEr zijn van die dagen dat ik geen zin heb om te koken. Er zijn ook dagen dat ik geen tijd heb om te koken. Voor die dagen moet je altijd een beetje creatief omgaan met je mogelijkheden, als je geen ongezonde dingen wilt eten. Deze week had ik geen zin om te koken (ik had namelijk meer zin om met mijn hoofd in het zonnetje te zitten, gek he), én ik had heel erg zin in pizza. Die middag had ik al zuurkooltaart gegeten, jam jam. Maar nu wilde ik echt graag pizza. Er is een manier om pizza heel snel op tafel te kunnen zetten, zonder veel moeite. Zo gaat het ongeveer….

De bodem

De bodem kun je op twee manieren regelen. Of je hebt standaard afgebakken bodems in je vriezer liggen, of je hebt standaard de bio volkoren speltbodems in je kast liggen. Deze laatste optie is niet glutenvrij, de eerste wel, als je je bodem glutenvrij bakt in elk geval. Oh, er is nog een derde, namelijk de spelt dinkel pizzateig van een Duits merk in de vriezer. Deze ligt bij het bladerdeeg en hoef je alleen te laten ontdooien en je maakt er een pizza van. Deze week was onze vriezer leeg wat betreft pizzabodems, dus het werd de speltbodem uit de kast.

De rode saus (voor twee bodems)

De rode saus die op de pizza moet, heb je zo gemaakt van ingrediënten die in je kast liggen. Je neemt 3 el tomatenpuree, 3-4 el water, goeie snuf zout, 1 el olijfolie en een tl Italiaanse gedroogde kruiden. Dit meng je en verspreid je over de bodems.

De vulling

Die mag je lekker zelf bedenken. Je kunt er van alles mee doen, zoals je weet. In dit gedeelte kun je je favorieten gebruiken voor je geheel eigen pizzacreatie.

De kaassaus zonder kaas (voor twee pizza’s)

Ook dit kan supersnel. Je neemt 3 el gistvlokken, 1 el mosterd, scheut rijstmelk (of room), snuf zout en mengt alles goed. Het is wellicht iets waterig, maar dat geeft niet. Giet het over je pizza’s, niet te ver naar de zijkanten, zodat het op de pizza blijft. (deze saus kan op vele manieren, maar dit is de snelle voor de mensen die geen tijd hebben. Je kunt het bijvoorbeeld ook zo doen)

In de oven!

Zet de pizza’s in een voorverwarmde oven van 220 graden voor ongeveer 12 minuten. Na die 12 minuten kun je je pizzabehoefte vervullen. Eet smakelijk!

De inhoud en de recepten op Voedzo mogen niet worden overgenomen, met uitzondering van het citeren van één alinea met een link naar het volledige recept en / of artikel op Voedzo.

11 Comments

  • jawel hoor, ligt eraan wat je neemt. Ik heb nog nooit tomatenpuree met suiker gehad… Ik neem trouwens zelf altijd de gezeefde tomaten van de lidl. En bij mij gaat buffelmozzarella wel goed (gewone mozzarella niet, daar krijg ik buikpijn van). Is wel wat duurder, maar wel erg lekker!

 • Je kan ook heel makkelijk zelf tomaten even fijnmalen in de keukenmachine en deze gebruiken als saus. Italiaanse kruiden erbij, heerlijk. Alleen heb je wel iets meer vocht op de pizza, maar dit kan je er tijdens het bakproces relatief gemakkelijk af deppen met een stukje van de keukenrol.

  • haha ik bedoel dus dat je pizzabodems maakt en invriest, zodat je backup hebt voor een snelle pizza, of je koopt volkoren in de winkel en legt die in je kast. Je kunt natuurlijk ook gewoon de bodem op de dag zelf maken, maar de intentie was een hele snelle pizza en de bodem is niet heel snel 🙂 groetjes!

 • Even een vraag over de pizza bodems…
  Ik had de spelt bodems al gevonden in de bio winkel..
  Maar zou graag een bodem hebben zonder gist.

  Zijn daar recepten van dat je weet? en is het uberhaubt mogelijk?
  Thanks, groetjes.

   • Ik denk dat je kunt kijken voor brooddeeg, er zijn mensen die geen gist verdragen maar wel lekker (wit?)brood kunnen krijgen. Van dat brooddeeg kun je ook pizza’s vormen. Dat deden ze op mijn vorige werk (bakkerij.keuken) ook. zelfde recept maar dan in een rondje uitrollen!

 • Haaay, ik maak wel eens pizza bodem van kikkererwtenmeel, heeft een aparte smaak (als je er tosti mee zou maken) maar met tomatensaus en de rest erop smaakt het prima!

 • Ik gebruikte speltbloem voor de bodem ipv speltmeel. Is dat prima of net zo slecht als witte bloem? Is het idee van volkoren dan weg of werkt dat bij spelt anders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *