Speculaascrèmekoeken

In het kader van het nieuwe Sugarchallenge decemberkookboek heb ik nóg een recept gemaakt. Niet zo extreem zoet en toch nog heel erg lekker. I like! Uiteraard, met pure en hele ingrediënten, net als de recepten in het e-book (Met code marsepein krijg je tot dinsdag nog meer dan 30% korting!)

Dit heb je nodig

Voor de koek:
100 gram havermeel
40 gram kokosbloesemsuiker
60 gram gesmolten kokosolie
1 tl wijnsteenbakpoeder
snufje zout

Voor de crèmelaag:
50 gram cacaoboter (te koop in natuurwinkel of online)
50 gram kokosolie
3 el cashewpasta
3 el onverhitte honing
1 tl speculaaskruiden
1/2 tl vanillepoeder (van een vanillestokje)
snufje zout

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Neem een kleine ovenschaal (de mijne is ongeveer 12×20). Vet deze in en bekleed met bakpapier. Meng in een kom de ingrediënten voor de koek. Doe het in de bakvorm en druk het aan. Zet het 12-15 minuten in de oven en laat het vervolgens volledig afkoelen, tot in de koelkast. Smelt de kokosolie en de cacaoboter au bain-marie. Meng alle ingrediënten voor de crèmelaag in een kommetje en verdeel deze over de afgekoelde koeklaag. Zet het minimaal een uur in de koelkast en snijd in de gewenste grootte. Bewaar in de koelkast.

ps. Zie voor meer geweldige feestrecepten het nieuwe Sugarchallenge e-book! Met code marsepein krijg je tot dinsdag nog leuke korting!

 

Join the Conversation

7 Comments

    1. says: sharon

      Ik kan lastig voorspellen wat het doet als je suiker weglaat uit koek, het zal anders zijn en niet zoet, natuurlijk. Je kunt het altijd proberen! Als je het zoete weglaat – dan is het niet zoet, dus ik weet niet of het dan nog echt lekker is 🙂

    1. says: sharon

      Haha! Ik denk dat het wel kan, ze zijn dan wel een stukje zachter, omdat cacaoboter van zichzelf harder is en ook harder blijft op kamertemperatuur. Maar ik denk wel dat het heerlijk is!

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *