Shortbread (boterkoek)

Shortbread (boterkoek)
21 september 2011 sharon
Door Recepten

Shortbread is bekender bij onze overzeese buren in Groot-Brittannië. Eigenlijk is het een soort van kruimeligere versie van onze boterkoek. Wel erg lekker en zeer gemakkelijk te maken. Dus mocht er een regenachtig middagje verschijnen, probeer dan eens dit recept (met agave) voor shortbread!

Ingrediënten (springvorm 18 cm, 6/8 stuks):
– 125 gram volkorenmeel
– 100 gram boter (op kamertemperatuur + extra om in te vetten)
– 4 el rijststroop of honing
– 2 tl wijnsteenbakpoeder
– snufje zout

Bereidingswijze:
– verwarm de oven voor op 170 graden
– vet een springvorm van 18 cm in of bekleed met bakpapier
– doe alle ingrediënten in een kom en kneed ze door elkaar, het wordt een vrij papperige, dunne emulsie
– doe het shortbreadmengsel in de springvorm en zet deze voor 35 minuten in de oven
– laat het even afkoelen en serveren maar!