Superlekker chocoladeijs (zonder toegevoegde suiker en zuivel)

De dag dat ik ging bevallen (dat wist ik toen nog niet natuurlijk), heb ik een geweldig chocolade ijsje gemaakt die erg in de smaak viel. Het recept deel ik graag met jullie. Het is heel gemakkelijk om te maken en multifunctioneel. Je kunt het eindproduct namelijk in je ijsmachine gooien, maar je kunt het ook verdelen over glaasjes en in de vriezer zetten. Dan minstens 4 uur laten vriezen. Een half uur voor serveren haal je de glaasjes eruit zodat het ijs wat zachter wordt en voila, je hebt een heerlijk toetje of tussendoortje! Het handige met de glaasjes is dat je er een bups tegelijk kunt maken en vervolgens kunt genieten van je voorraadje. Ideaal tijdens deze mooie zonnige dagen!

Dit heb je nodig

300 gram kokosmelk
3 rijpe bananen
2 el rauwe honing
2 el notenpasta (amandelpasta, cashewpasta, hazelnootpasta, pittenpasta)
4 el cacao

Zo maak je het

Doe alle ingrediënten in een blender
Mix tot één geheel
Verdeel het mengsel over de glaasjes of laat het voldoende afkoelen om in je ijsmachine te gaan
Geniet ze!!

Nog meer ijslolly recepten?

Pas geleden deelde ik –op veler verzoek- plaatjes uit het IJslolly e-book op Voedzo. Hier vind je heerlijke recepten voor simpele ijslolly’s, en natuurlijk ontzettend lekker. Deze ijsjes maak je niet met een ijsmachine, maar je hebt er alleen ijslolly vormpjes voor nodig. Ik koop die van mij bij greenjump.nl, omdat deze vrij zijn van weekmakers. (ps. dit schrijf ik niet omdat ik ervoor betaald krijg, gewoon omdat ik blij ben met deze optie en dat graag deel)

 

8 Comments

  • Wat een leuk recept, helaas zal ik het zelf nooit kunnen proeven ivm mijn noten allergie. Is het mogelijk de notenpasta te vervangen met iets anders? Helaas ben ik nog niet zo bekend met alternatief koken en bakken om zelf op een goede smaakvolle vervanging te komen.

  • Wat is dit onwijs lekker zeg!!! Dank je wel voor dit geweldige recept! Heb ‘m nu als amandel-notenpasta versie, maar ga ‘m heel gauw met hazelnotenpasta maken, dan kan m’n broer er ook van smullen.

  • Beste Sharon,

    Pindakaas een prima alternatief lijkt me. Maar waarmee vervang je kokosmelk?

    Groetjes Anne-Marie
    Met notenallergie en geen pinda-allergie

    • Hmm misschien een andere plantaardige melk zoals rijstmelk? Of een room, dat is wat dikker, plantaardige room lijkt me wel wat 😉

  • Owww, dit recept is zóóó lekker! Mijn favoriet van afgelopen zomer, toen verschillende soorten ijsjes gemaakt, maar deze was als eerste op! Helaas op dit moment geen plek in de vriezer. Goede reminder, dat ik daar hoognodig eens even plaats voor moet maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *