Supersnelle abrikoos-kokoskoekjes

Deze supersnelle koekjes zijn simpel, gemakkelijk en uiteraard – supersnel. Ze zijn zacht en smeuïg van binnen en een echt lekker snackje voor onderweg. Ook mijn dochter vindt deze heerlijk, dus zij wordt altijd erg enthousiast als ze ze in de oven ziet liggen. De koekjes zijn vrij van geraffineerde suikers, zuivelvrij en veganistisch.

Zo maak je ze!

  • Verwarm de oven voor op 175 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier
  • Hak 100 gram gedroogde abrikozen in een keukenmachine
  • Meng 50 gram kokosrasp, 50 gram volkoren speltmeel (of ander meel), 50 gram havermout, 1 tl vanillepoeder, 70 ml water, snufje zout en de abrikozen
  • Vorm 10 koekjes en zet ze 15 minuten in de oven

Zie hier voor meer geweldige verantwoorde koekrecepten!

56 Comments

  • Hoi Sharon!
    Ik maak regelmatig recepten van jullie site, maar sommige kan ik niet maken omdat ik geen keukenmachine heb. Ik wil er wel heel graag een maar ik weet niet welke ik moet kopen. Je hebt al keukenmachines vanaf 60 euro, maar ik vraag me af of je daar wel noten mee kunt malen (ik wil heel graag raw cheesecakes en brownies maken :D) Wat voor keukenmachine heb jij? Hopelijk kun je me er eentje aanraden 🙂 alvast bedankt, groetjes Jeanine

    • Hai! Je hebt ze in alle soorten en maten. Ik heb al jaren een redelijk goedkope Kenwood. Mijn ervaring is dat de blenders die er vaak bij zitten snel kapot gaan, maar de keukenmachine doet het goed. En die van mij heeft redelijk wat te verduren 😉 Maar die van mij is al oud, dus die is niet meer verkrijgbaar. Maar was toen een aanbieding net boven de 100 euro geloof ik. Een specifieke kan ik je helaas niet geven! groetjes 🙂

      • Die vraag had ik ook kunnen stellen !
        Vandaag de abrikozen in een tupperware handhakkelsgeval gedaan ( dat vond tie niet fijn)

        Alles gedaan zoals je recept alleen vanillepoeder is uit een flesje gekomen.

        Ze zijn echt lekker !! Een keer wat anders dan de banaan havermoutkoekjes ( die ook lekker zijn hoor ;))

    • Als je van plan bent de keukenmachine vaak te gebruiken is het goed te investeren in een kwaliteitsmachine. Ik heb ook een Kenw… 6 jr geleden 130 euro. Wat ik van deze prettig vind is dat de grote bak, blender en kleine blender allemaal op een onderstel passen. Neemt minder plaats in op aanrecht.

    • Ik heb een Kenwood keukenmachine. De blender die er standaard bijhoort is ideaal voor smoothies en andere ‘natte’ dingen. Maar voor noten, koffie etc, heb ik een aparte molen moeten kopen, die ook past bovenop de machine. Die heeft veel scherpere mesjes die ook anders geplaatst zijn dan in de blender. Dat gaat geweldig goed. Het is idd niet goedkoop, maar als het je hobby is, is goed gereedschap echt fijn hoor.

    • Terwijl ik aan het sparen ben heb ik een staafmixer/hakmolen van de Hema. Het is vast niet de allerbeste maar voor 25 euro kan je heel veel recepten en smoothies maken!

  • Ik brand m’n vingers bijna, maar kan het niet laten om er direct 1 te proeven die net uit de oven komt…heerlijk! Ik had geen vanillepoeder en heb dus een schepje vanillesuiker gedaan…(foei) 😉

  • Ik heb ze net gemaakt. Eventjes laten afkoelen, niet te lang, en ze zijn heeeeerrrrlijk!
    Ik vrees dat ze snel op zijn, dus vanavond weer een tweede portie maken.

    Ps: ik heb geen keukenmachine, en heb dus de abrikozen gewoon in kleine stukjes gesneden. Paar minuten snijwerk. Zo gepiept. Ik heb ook al jaren geen electrische mixer, maar een handmixer. Gaat ook prima. Machines zijn duur en gaan kapot. En met je handen werken is gezond.

    Bedankt voor dit super recept !

    • Ik heb ze ook nog gemaakt vanavond. Ik bleek bijna alles wel in huis te hebben. Alleen geen havermout. Dat eet ik echt niet, jeugdtrauma, hahaha.. De koekjes zijn lekker hoor!

      Je hebt gelijk Frank, met je handen werken is gezond. Maar als je zoals ik weinig kracht in je handen hebt, en twee tennisarmen, dan is een machine wel een uitkomst.

  • Ik heb ze vanavond gemaakt, net uit de oven gehaald. Nog niet geproefd, geen trek, manlief gaat zo proeven. Ik heb wel een paar dingen veranderd (zo gaat dat dan, al doende). Wat ik wèl heb gebruikt: abrikozen en havermout. Ik heb amandelmeel i.p.v. speltmeel gedaan en geen kokosrasp, want daar ben ik niet zo dol op. Daarom 100 gram amandelmeel gebruikt en 1 losgeklopt ei toegevoegd. En een handje geweekte rozijntjes…

    Hum haha, eigenlijk best een ander koekje geworden. Maar hij is gebaseerd & geïnspireerd op die van jou, Sharon!

  • Beste Sharon , even een vraagje over de havermoutkoekjes met abrikozen, gister heb ik ze gemaakt en in een trommeltje gedaan, klopt het dat ze ook zacht aan de buitenkant zijn? Ik heb ipv vanillepoeder essence gebruikt of ligt het daaraan? Ze zijn lekker van smaak hoor , maar wel zacht .
    Ik hoor graag even van je.
    Lees met plezier altijd je blog.
    Hartelijke groet, Diana

  • Deze koekjes zijn goedgekeurd! Mijn 3-jarige zoontje heeft er 8 van gegeten 🙂 Ik had ze met krenten ipv abrikozen gemaakt. Ik vind de kokos te overheersend (terwijl ik echt van kokos hou!), dus daarvan doe ik volgende keer minder.
    Ik vind de textuur echt perfect!

  • Beste Sharon, lezers,

    Ik zie dat deze koekjes zonder bakpoeder gebakken worden.. wat ik meestal wel gewend ben te gebruiken.

    Kan prima zonder dus..?

    Ben benieuwd en ga ze snel eens een keer maken.

    Smakelijke groet!
    Carla

  • Ik heb ze gemaakt met grove havervlokken (dat is toch bijna hetzelfde als havermout?). Ze staan af te koelen en ruiken heerlijk!! Ze zien er ook nog eens uit om op te eten. Hopelijk zijn er nog een paar over als de kinderen thuis komen 🙂

  • Hoi Sharon
    Ik moet even vertellen dat ik heel blij ben dat ik je heb gevonden.
    Ik heb van het weekend die makkelijke koekjes gemaakt en die waren heerlijk!
    Ook heb ik vorige week de chocolade taart met topping gemaakt ook heerlijk
    die met courgette.
    Ook heerlijk!

    Hoe denk jij over zilverviesbloem?

    Hartelijke groet Angenie

  • Ik ben er klaar voor, ga ze zo maken. Ik heb echter geen vanillepoeder, maar gebruik een eetlepel vanille aroma, zal ook vast lekker zijn. Misschien blijft het dan wat natter, bedenk ik me net. Nou ja, dan maar wat extra havermout of speltmeel. Ik ben benieuwd!
    Dit wordt overigens officieel mijn eerste gezonde baksel 🙂 (avondeten niet meegerekend)

    • Ik heb zojuist 2 koekjes opgegeten, heerlijk bij een kopje thee. Nu vraag ik me eigenlijk wel af hoe slecht dat eigenlijk is. Men zegt vaak dat je na 20 uur niets meer moet eten. Nu neem ik dat met een korrel zout, het ligt er natuurlijk wel aan wat je nog gaat doen. Maar ik zit lui op de bank met een kop thee en koekjes, ben echt niet van plan vandaag nog iets te doen.

  • Ok, laatste vraag.
    De afgelopen drie dagen heb ik zuivel- suiker- en tarwevrij gegeten (oh nee, volkoren spaghetti bij mams gisteren). Zojuist dus 2 van deze koekjes gehad. Mijn darmen zijn vreselijk aan het rommelen en steken, terwijl dit de afgelopen dagen niet meer het geval was. Ik weet best dat jij geen arts bent hoor, maar heb jij misschien enig idee hoe dit zou komen? (ik denk overigens dat jij hier een betere visie op hebt dan een gemiddelde arts)

    • haha moeilijk om zo te zeggen, je kunt het in de gaten houden 🙂 Maar dat moet dan minstens nog een paar keer gebeuren voordat je de link kunt leggen 😀 succes!

  • Iemand een idee hoe je van vanillestokjes (ze zijn niet gedroogd) vanillepoeder kunt maken? Dat lijkt me namelijk veel handiger in gerechten te verwerken. Ik weet niet zo goed wat ik met de vanillestokjes aan moet… In suiker steken om vanillesuiker van te maken was ik niet van plan, want wil juist de suiker niet meer.

  • Eerst heel hartelijk bedankt voor een heel leuk en eenvoudig recept.
    Ik heb ze eerst gemaakt met gedroogde abrikozen, en ze waren echt heel droog! In het recept stond niet of ze geweld moesten zijn. Ik heb er denk ik daarom extra water bij moeten doen om het verwerkbaar te maken.
    De abrikozensmaak was helaas bijna niet te vinden wel de kokos, ik denk dat ze ook daarom eerst geweld hadden moeten worden.
    Ik ben nu bezig met met rozijnen (eerst geweld), ik heb er nu al geen extra water aan toe hoeven voegen en ik ben heel benieuwd hoe deze nu gaan smaken.
    Ik laat het nog wel ff weten.

  • erg makkelijk om te maken en idd snel klaar! ga het ook eens met ander gedroogd fruit proberen, had geen vanille suiker dus klein thee lepel palmsuiker erin gedaan! nu ff laten afkoelen maar ruikt heerlijk hier, net stiekem gesnoept maar vind de abrikoos nog wat zurig of ik had meer zoet verwacht kan ook hihi maar wel lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *