Tonijn rijstbowl

Gister plaatste ik één van mijn favoriete gerechten, vandaag nog zo eentje. Deze rijstbowls zijn zo simpel en zo makkelijk en zooooo lekker dat we ze regelmatig eten hier. Ideaal! Deze is met tonijn, maar je kunt ook makreel gebruiken voor een meer milieuvriendelijkere optie 🙂

Dit heb je nodig (voor 3-4 personen)

150 gram volkoren rijst
300 gram tonijn uit blik (of makreel voor een milieuvriendelijke variant)
4 el mayonaise
2 avocado’s, in stukjes
1 rode paprika, in reepjes
1/4 komkommer, in plakjes en die door vieren
zakje gemengde sla
zout en peper naar smaak

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Zo maak je het

Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking. Meng de tonijn en mayonaise in een kom. Voeg eventueel wat zout en peper toe naar smaak. Doe alle ingrediënten in aparte kommetjes en bouw je eigen rijstbowl.

Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Doe de gratis VoedZo challenge!

Join the Conversation

6 Comments

 1. says: Patricia veltri

  Gelukkig heb je ook makreel as milieuvriendelijke optie gegeven. Maar toch ik vind het heel erg dat je zo bewust over eten schrijft en een recept met tonijn geeft. Sorry maar ik moet dat uiten. Ook in de foto de rijst lijkt best witte ipv volkoren. Eerlijke gezegd ik ben een beetje teleurgesteld met deze 2 punten…

  1. says: sharon

   Hai Patricia, bedankt voor je feedback! Iedereen kan gezond eten invullen zoals ze dat zelf willen en gepast vinden. Ik doe dat op mijn blog zoals ik dat zie, en ik ben zeker niet perfect en streef ook geen perfectie na. Het laatste wat ik wil is doen alsof ik alles weet, alsof ik perfect ben en alsof iedereen moet zijn zoals ik 🙂 Iedereen maakt eigen keuzes op gebied van voeding. Gezond eten heeft met heel veel factoren te maken, en die factoren zijn voor iedereen anders. Je weet dat Azië (witte rijst), Frankrijk (witbrood) en Italie (witte pasta) hele gezonde eetpatronen volgen. Het gaat niet om één dingetje wat je eet, het gaat om je volledige voedingspatroon. Of twee per jaar tonijn eten omdat je het zo lekker vindt, en vervolgens de rest van de tijd iets anders kiezen vanwege het milieu, ook dat kan. Buiten dat kan de filter de rijst witter maken, maar dat terzijde 😉 Alles in perspectief en met nuance 🙂 Je kunt niet van iemand anders verwachten dat ze dezelfde keuzes maken als jij, iedereen doet dat voor zichzelf 🙂 Fijne dag!

   MSC keurmerk voor tonijn: https://www.msc.org/kook-eet-geniet/vissoorten/albacore-tuna

 2. says: Judith Kamphuis

  Ziet er erg lekker uit Sharon!

  Jouw volkoren rijst is erg wit, bij mij bijna lichtbruin… is dat een verschil in het ‘merk’ wat je koopt? Ik vind volkoren rijst soms wat droog terwijl witte rijst dat bijna nooit is. Zit er veel verschil in merken dat dat ook daarmee op te lossen is?

  Groetjes en bedankt weer voor het zonnige plaatje!
  Judith

  1. says: sharon

   Hey! Er is inderdaad verschil in merk, maar volkoren rijst is altijd wat droger helaas 😀 Iets langer koken helpt ook altijd wel. Ik heb nooit volkoren rijst gevonden die is zoals witte rijst, haha.

 3. says: Wioletta

  Hallo,
  Sharon wat ben jij leuk bezig met al deze recepten en tips, ik vind het erg fijn dat zo lekkere en interessante dingen kan lezen op je webseit en wat leeren van elkaar.
  En mensen wat zijn jullie kattig met jullie opmerkingen.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *