Tosti met feta, tomaat, kipfilet en tijm

Gister had ik een heerlijke tosti gemaakt voor mezelf en mijn dreumes. Mijn foto’s op Instagram zijn nooit echt heel gestyled, op Voedzo eigenlijk ook niet. Hoewel ik weet dat mensen dat heel fijn vinden, dat vind ik zelf ook, is het niet echt mijn talent.

Ongeduldige dreumesen

Maar ik vind het wél leuk om af en toe wat te delen. Als ik eten maak ben ik alleen bezig om Het Kind zijn eten te kunnen laten eten. Zodra hij eten ziet, wil hij het hebben. Elke handeling daarna is marteling. Dus als we een tosti eten, pak ik de ingrediënten (dreumes ongeduldig) – maak ik een tosti (dreumes ongeduldig) – bak ik het geheel (dreumes ongeduldig) – is het klaar en snijd ik het in stukken (dreumes ongeduldig) – dan loop ik naar de tafel (dreumes hysterisch – waaaarom loop je weg) en dan zet ik het neer (dreumes gooit zichzelf op het eten). In dit proces ben ik zo gefocust om het ongeduld in toom te houden, dat ik er gewoon niet over nadenk om er een mooie setting van te maken. Sorry.

Happy kids

Anyway, de tosti. Weer een keertje wat anders maar echt ontzettend lekker. Dreumes was ook snel tevreden en heeft alles opgegeten. Hij houdt van sterke smaken, zoals fetakaas. Met deze tosti is hij dus een gelukkig kind.

Dit heb je nodig

2 boterhammen naar keuze
beetje boter (om de buitenkant mee in te smeren)
ongeveer 75 gram feta, verkruimeld (maar uiteindelijk natuurlijk gewoon naar smaak)
1/2 tomaat, in plakken
2 plakken kipfilet
beetje verse tijm

Zo maak je het

Zoals je een tosti maakt – natuurlijk. Smeer de twee buitenkanten van je brood in met boter. Leg op 1 binnenkant de feta, tomaat, tijm en kipfilet. Leg de andere boterham erop en bak goudbruin aan beide kanten in een gewone koekenpan, of in een grill-apparaat.

 

Tags from the story
, , , , ,
Join the Conversation

1 Comment

  1. says: Groentje

    Wat leuk om te lezen dat je dreumes al zo veel en graag eet! Ik snap dat er geen tijd overblijft voor foto’s hoor. Het recept klinkt wel heel lekker. Tijd om dat hier eens te proberen, maar dan met gewone kaas in plaats van feta, daar zijn we niet zo’n fan van.

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *