Warme chocolademelk met slagroom (of kokosroom)

Ik heb mijn eerste weer gedronken. Een warme chocolademelk. Er staan al 100en recepten op Voedzo (ok, misschien is dat wat overdreven), maar warme chocolademelk vinden wij blijkbaar allen lekker. Dit jaar ben ik in elk geval de eerste, ha! Mijn recept lijkt heel erg op die van Rachel van vorig jaar. Maar goed, ik stoor jullie vandaag dus met mijn kleine aanpassing. Terwijl ik dit typ schiet me iets te binnen. Zou het niet heerlijk zijn zo’n warme chocolademelk te maken met opgeklopte kokosroom? Dan is het helemaal feest denk ik! Dit laatste heb ik nog niet geprobeerd, maar diep in mijn hart weet ik nu al dat het een succes wordt. Wie weet nog een blogje binnenkort? Hier kun je in elk geval zien hoe je die kokosslagroom maakt, waarvoor dank Simone!


Wil je eten zonder schuldgevoel? Ga voor Food Freedom, eten in vrijheid


Zo maak je het!

Dit heb je nodig voor één kop: 1 tl cacao, 1 tl honing/ahornsiroop/wat dan ook/etc, 2 el kokend heet water, aangevuld met opgewarmde gewone melk of de rijst-kokosmelk van Provamel (te koop in de biowinkel, ik hoef niet per se reclame te maken voor dit merk, maar volgens mij bestaat er geen ander merk die dit heeft), optioneel: opgeklopte slagroom of opgeklopte kokosroom

  • Doe de cacao en zoetmiddel in je kop
  • Giet het hete water erbij en meng goed
  • Giet de verwarmde melk of kokos rijstmelk erbij en klaar ben je!
  • Voeg je optionele slagroom of kokosroom toe
  • Genieten dus

 

Join the Conversation

21 Comments

  1. says: Clara

    Ik heb vorig jaar warme chocomelk gemaakt met een pak amandel melk uit de winkel, was ook erg lekker (verder met rauwe cacao poeder en honing erdoor)

  2. says: Meinou

    Een poosje terug hadden we een gure dag en ik had zin in iets warms, maar even geen thee. Tja, waar kom je dan op uit? Juist, warme chocolademelk 🙂 Ik had nog wat rijstmelk in de koelkast, die even opgewarmd. Wat cacaopoeder op de gok erdoor geroerd en wat honing. Oh, wat heb ik lopen smullen!! hihi
    Jouw recept lijkt ook erg lekker, met de slagroom, jammie!!

  3. says: Marianne

    Ik heb nog een ontzettend simpele versie: 1 kopje plantaardige melk (havermelk vind ik hiervoor lekker) en 1 blokje vivani 92% chocolade… De rest kan je zelf verzinnen denk ik! 🙂 Geen zoetmiddel nodig, vivani 92% bevat immers al kokosbloesemsuiker! Ideaal en super lekker.

  4. says: Rachel

    Oh, krijg er helemaal zin in! Helemaal nu het al heel de ochtend regent… Ik heb zelf wel eens de kokos slagroom gemaakt, maar niet echt mijn ding, het is niet zo luchtig als slagroom, meer een soort dikke, korrelige crème, maar wie weet heeft iemand anders meer succes. En daarnaast: smaken verschillen ;). De chocomelk is i.i.g. heerlijk!

  5. says: Afieke

    Brr, er is bijna niets lekkerder op zo’n druilerig dagje als vandaag, we hebben vanmiddag lekker een beker warme chocomelk gemaakt. Thanks voor de tip, Sharon!

  6. says: Monique

    Heb net een beker gedronken….zelfs zoonlief vond het lekker, terwijl hij normaal niet van kokos houdt 😉
    Volgende keer maak ik de chocodrank zonder honing, want ik vind de rijstkokosmelk al zoet genoeg!!!
    Conclusie: zeker een zeeeeeeeer goed alternatief voor de “gewone” warme chocomelk voor de koude en gure herfstdagen 😀

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *