Warme chocolademelk met slagroom (of kokosroom)

Ik heb mijn eerste weer gedronken. Een warme chocolademelk. Er staan al 100en recepten op Voedzo (ok, misschien is dat wat overdreven), maar warme chocolademelk vinden wij blijkbaar allen lekker. Dit jaar ben ik in elk geval de eerste, ha! Mijn recept lijkt heel erg op die van Rachel van vorig jaar. Maar goed, ik stoor jullie vandaag dus met mijn kleine aanpassing. Terwijl ik dit typ schiet me iets te binnen. Zou het niet heerlijk zijn zo’n warme chocolademelk te maken met opgeklopte kokosroom? Dan is het helemaal feest denk ik! Dit laatste heb ik nog niet geprobeerd, maar diep in mijn hart weet ik nu al dat het een succes wordt. Wie weet nog een blogje binnenkort? Hier kun je in elk geval zien hoe je die kokosslagroom maakt, waarvoor dank Simone!


Wil je eten zonder schuldgevoel? Ga voor Food Freedom, eten in vrijheid


Zo maak je het!

Dit heb je nodig voor één kop: 1 tl cacao, 1 tl honing/ahornsiroop/wat dan ook/etc, 2 el kokend heet water, aangevuld met opgewarmde gewone melk of de rijst-kokosmelk van Provamel (te koop in de biowinkel, ik hoef niet per se reclame te maken voor dit merk, maar volgens mij bestaat er geen ander merk die dit heeft), optioneel: opgeklopte slagroom of opgeklopte kokosroom

  • Doe de cacao en zoetmiddel in je kop
  • Giet het hete water erbij en meng goed
  • Giet de verwarmde melk of kokos rijstmelk erbij en klaar ben je!
  • Voeg je optionele slagroom of kokosroom toe
  • Genieten dus

 

21 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *