YAM chocolade fudge met banaan

YAM chocolade fudge met banaan
17 februari 2017 rachel
Categorie: Recepten, Toet en zoet

Even een lekker receptje voor de echte choco liefhebber! Een heerlijke zachte choco fudge van ChocoladeCoveredKatie. Super simpel en super lekker 🙂

Dit heb je nodig

  • 120 gram pure kokosboter (dus de dikke variant, of zet een blik kokosmelk in de koelkast en gebruik het dikke deel)
  • 1 rijpe banaan (160 gram)
  • 2 eetlepels honing
  • 40 gram cacao (als je rauwe cacao neemt, is dit een raw recept)
  • eventueel wat kaneel en / of vanille

Zo maak je het

Doe alles samen in een blender of prak het met een vork. Doe de mix dan in middelgrote vormpjes, bv een siliconen vorm voor minimuffins. Zet de vorm een paar uur in de koelkast of een paar minuten in de vriezer.

Ik had de versie met de kokosmelk klont gemaakt en het werd toen meer een soort pudding die ik zonder te koelen lekker heb opgelepeld :). De foto is dus niet van mijn pudding omdat dat er niet heel smakelijk uitzag…hihi… 😉

Reacties (8)

  1. Sanne 10 maanden geleden

    Bedoel je met kokosboter santen? Dat is behoorlijk hard

    • Auteur
      Rachel 10 maanden geleden

      In het oorspronkelijke recept (Amerikaans) staat dat je de harde kokosboter vorm moet gebruiken en niet de vloeibare. De kokosolie die ik in de kast heb staan is gewoon hard, maar bij warm weer wordt dat vloeibaar. Dit kan op zich wel, vermoed ik, alleen wordt de fudge dan dus wel sneller zacht. Anders is santen een optie of het dikke spul in een blik kokosmelk.

  2. Martha 10 maanden geleden

    Hoi Rachel, bedoel je santen of kokosroom?

    • Auteur
      Rachel 10 maanden geleden

      In het oorspronkelijke recept (Amerikaans) staat dat je de harde kokosboter vorm moet gebruiken en niet de vloeibare. De kokosolie die ik in de kast heb staan is gewoon hard, maar bij warm weer wordt dat vloeibaar. Dit kan op zich wel, vermoed ik, alleen wordt de fudge dan dus wel sneller zacht. Anders is santen een optie of het dikke spul in een blik kokosmelk.

  3. DJ 10 maanden geleden

    Is er ook een alternatief voor kokosboter? Ik woon in China en zou niet weten hoe of waar ik dat hier kan krijgen..

  4. Alexandra 10 maanden geleden

    Net gemaakt. Ik heb cocos crème (santen) gebruikt. Wel heb ik ca. 50g vervangen door (bio)cacaoboter. Omdat het hard is heb ik dat eerst gemalen. Verder het recept gevolgd. Ik heb een deel in een siliconen bonbonvorm gedaan, werd snel hard in de diepvries en is super lekker.

    • sharon 10 maanden geleden

      Oh wat een lekker idee, met cacaoboter! 😀

    • Auteur
      Rachel 10 maanden geleden

      Leuk om te horen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*