Zelf iced coffee maken (ijskoffie dus)

Amerika is een ster in ijskoffie’s maken, ofwel iced coffee. Je kunt het O-VE-RAL bestellen en het is ideaal tijdens de warme dagen. Sommige mensen beweren dat je beter warm kunt drinken in heet weer – en ik doe dat niet. Zo oncomfortabel, dat zweten erna! Met 40 graden neem ik er niet eventjes een lekkere loeihete koffie bij. Ik vind genieten van mijn koffie zonder zweet dan ook belangrijker dan ‘of iets beter voor je zou zijn’. 

In Nederland vind ik ijskoffie’s vies, want het zijn dan van die standaard soort chocomel-yogi-achtigen met koffiesmaak. Veel room en lekker zoet. Ik vind zoete koffie helemaal niet lekker, ook niet in ijskoffie variant. In restaurants hebben ze hier meestal ook niks (gemiste kans 😉 ), maar bij Starbucks vast wel.

Iced coffee is dan ook heel simpel. Drink je normaal een kopje normale koffie? Dan laat je dat nu even afkoelen en plons je er 3 ijsklontjes in en klaar. Scheutje melk erbij? Ga je gang, schenk de koude melk erbij. Meer melk erbij? Neem dan afgekoelde espresso met een flinke scheut melk. Het enige wat je hoeft te doen, is je koffie ijskoud maken. Hoe je dat doet, mag je zelf weten. Hoe sterk het is, ook. Hoeveel melk, ook.

Je kunt eventueel een hete espresso afkoelen door er direct 4 ijsklontjes bij te doen, maar die smelten dan wel en je koffie wordt minder sterk. Als je daar rekening mee houdt, kan dat prima 😉

Zo is je iced coffee helemaal naar wens en smaakt het ook nog echt naar koffie 🙂

Samenvatting: koffie + ijsblokjes + optioneel: melk = ijskoffie

Tags from the story
, , , ,
Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *