Zo maak je zelf lekkere hummus!

Hummus (of hoummous) is lekker voor op brood en ook nog eens gezond. Als je het in de winkel koopt kun je wel suikervrije varianten vinden, uiteraard ook wel zuivelvrij en tarwevrij, maar er worden wel conserveermiddelen etc gebruikt. In dit huis wordt de gekochte hummus niet lekker gevonden, want ‘het heeft een rare nasmaak’. Dus ik maak het wel eens zelf, gemakkelijk en snel! Hierbij mijn recept.

Ingrediënten

200 gram kikkererwten (uit blik), 1 klein teentje knoflook, 1 el tahin, 6 el olijfolie, scheutje water, zout

Zo maak je het!

Pureer de kikkererwten, knoflook, tahin, olie, water en zout – voeg voldoende water toe tot een smeerbare hummus ontstaat – serveer de hummus met tomaat, sla, rucola, etc en brood.

Je kunt zelf gedroogde kikkererwten koken, dat kost wel iets meer planning en voorbereiding. Ik heb voor de zekerheid altijd een biologisch potje klaarstaan, en uiteindelijk neem ik toch altijd die, in plaats van de gedroogde. Maar het kan dus wel!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *