Zuivelvrije warme chocolademelk gezoet met stevia

Ok, ik weet het. De lente is begonnen, de klok gaat bijna vooruit en ik kom aan met warme chocolademelk. Soms heb ik zin in chocolade. Of gewoon iets lekkers. En dan loop ik langs mijn kast en koelkast, maar kan niet echt iets geschikts vinden. Dan neem ik wel eens een warme chocolademelk, omdat het lekker is, snel om te maken en je gaat er best wel vol van zitten, waardoor je er weer een paar uur tegenaan kan. Ach, en dat kan best in de lente. Net zoals je thee en koffie het hele jaar door drinkt. En met deze temperatuur in de zon zitten met een jas aan en deze warme chocolademelk: kan echt wel!

Zuivelvrij met stevia

Deze is dus zuivelvrij en gezoet met steviatabletjes van Steviaproducts. Net zo puur als de Stevia Gold, die ik had gebruikt in de stroopwafeltaart. Dus geen extra opvulingrediënten, heerlijk! En het is lekker gemakkelijk in gebruik, dat is zeker!

Hoe maak je zo’n chocolademelk met stevia?

Je hebt nodig: 1 mok, 2/3 sojamelk, 1/3 gekookt water, 1 flinke el biologische cacao, 2 steviatabletjes

Mijn mok was vrij groot, bij normale maten zou ik eerst 1 steviatabletje proberen en proeven, en zo nodig er nog één bij doen.

Vervolgens meet je 2/3 sojamelk af in je mok. Breng de sojamelk tegen de kook aan. Meng ondertussen je el cacao met 1/3 kokend heet water en giet de sojamelk daar vervolgens bij. Doe dan het steviatabletje erbij, even roeren en klaar! Lekker ‘tussendoortje’!

Nu op naar de ijskoffie…

 

12 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *