Wil je zelfverzekerd over het strand paraderen deze zomer?

Wil je zelfverzekerd over het strand paraderen deze zomer? Wil je weer vol trots in de spiegel kunnen kijken met een paar kilo minder?

Ik heb zo’n hekel aan die statements. Ugh.

De media en dieetmarketing vertellen ons dat we lekker zelfverzekerd over het strand kunnen zwieren wanneer we afvallen, die paar kilo’s kwijt zijn, en dan écht kunnen genieten. Dat je dan heerlijk van je kinderen kunt genieten, vrij kunt bewegen, etc. Dat je dan je lichaam weer mooi kunt vinden. Trots kunt zijn. Etc.

Ik weet niet wat je denkt dat een slank lichaam (of een perfect lichaam) jou brengt, maar al die dingen in elk geval niet. Het is echt een leugen dat je daar een slank lichaam (of een perfect lichaam) voor nodig hebt.

Ok. Natuurlijk zal het verschil maken hoe zelfverzekerd je erbij loopt. Een klein beetje, maar het maakt wel uit. Blijf er nog even bij. Ik ga een punt maken, los van dit gegeven.

Want waarom luisteren we daarna? Waarom geloven we dat? Waarom blijven we dit soort berichten waarde geven in ons leven?

De waarheid is: je bent niet zelfverzekerder met een paar kilo lichter. Je bent niet trotser en je hoeft zeker niet te wachten met het genieten met je kinderen op het strand. Al die dingen kun je doen met elk lichaam! Met die paar kilo extra of die paar kilo minder. Je hoeft daar niet voor af te vallen!

Zelfverzekerdheid, genieten, trots zijn, gelukkig zijn. Het zijn ‘inside jobs’.
Zelfverzekerdheid is een ‘inside job’. Heeft niks met je lichaam te maken. Alles met zekerheid in wie je bent.
Je kunt trots zijn op jezelf, ongeacht je gewicht. Je bent niet je gewicht. Je bent niet je lichaam. Je bent jij. Je bent een uniek mens, vol talenten, krachten en mooie dingen.

Geluk haal je niet uit je uiterlijk, geluk komt van binnen uit. Trots, idem. Zelfverzekerdheid, idem.

Begrijp me niet verkeerd. Ik help mensen met afvallen. Het is mijn passie. Maar het zou een leugen zijn als ik je vertel dat je je dan pas goed zal kunnen voelen. Dat je je dan pas trots kunt voelen. Dat je dan gelukkig kunt zijn.

Ja maar, toen ik slanker was voelde ik me wel echt beter. Het klopt dat je je beter kunt voelen met een slank lichaam. Maar, dat betekent wel dat je je ‘beter’ voelt afhankelijk van je gewicht.

En ik zeg dat je al die mooie dingen kunt hebben, of leren, ongeacht je gewicht. Want waar geluk, ware zelfverzekerdheid komt écht van binnen uit.

Dus leef nu, ongeacht hoe je eruit ziet. Laat je niet tegenhouden. Het is het niet waard.

Wanneer het er echt op aankomt zul je nooit spijt hebben dat je je niet méér druk hebt gemaakt over je looks. Echt, nooit.

Tags in het bericht
, , ,

4 Comments

  • Wat een fijn stuk. Genieten van het leven kan met ieder gewicht, ieder lichaam. Ik vind het zo jammer dat iedereen denkt dat gelukkig zijn aan je gewicht gerelateerd is. Trust me, it’s not. Je leven verandert niet door afvallen (het brengt je hoogstens meer stress), je leven verandert doordat jij besluit het te veranderen. Iedereen die op dieet gaat zou eigenlijk een mindfulness cursus moeten volgen. Dat maakt je ECHT een stuk gelukkiger, bewezen enzo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *