Wimper- en wenkbrauw olie voor dikke wimpers en wenkbrauwen

Wimper- en wenkbrauw olie voor dikke wimpers en wenkbrauwen
26 juni 2017 rachel

Ik heb niet van die lange dikke wimpers en wenkbrauwen en doordat ik een hoog voorhoofd heb is het best een beetje leeg boven mijn ogen…hihi… Om mijn wenkbrauwen wat te vullen heb ik een tijdje terug een 2-in-1 potlood / stift gekocht waarbij je met het dunne ‘potloodje’ haartjes kunt tekenen en met het borsteltje een soort poeder erop kunt smeren om het in te kleuren. Als ik dit echter doe wordt mijn huid rood van het wrijven met het ‘potloodje’ en eigenlijk vind ik het dan een heel raar gezicht om ineens van die grote donkere wenkbrauwen te hebben.

Pluk pluk

Waar ik wel op let is dat ik mijn wenkbrauwen in vorm houd, dus geen haartjes op plekken buiten de lijn van de wenkbrauw. Je kent de truc misschien wel: leg een potlood naast je neus en naast het begin van je oog en in die lijn moet je wenkbrauw beginnen, pluk dus de haartjes weg die naast die lijn zitten. Zoek maar eens op YouTube naar filmpjes.

Groeiolie

Onlangs kwam ik de tip tegen om castorolie te gebruiken voor het laten groeien van je wimper- en wenkbrauwhaar. Dus dat ga ik nu doen 🙂 Ik ben er gisteren mee begonnen en de truc is wel om het dagelijks te doen en het kan 2 of zelfs 3 maanden duren eer je resultaat ziet, dus het is even afwachten, maar ik zal het laten weten. Dus je kunt 2 maanden wachten op mijn evuluatie of gezellig mee doen…hihi…

Op Pinterest vind je ook allemaal variaties van oliën en leuke voor en na foto’s. Zal ik ook gaan maken, ben benieuwd! Ik hoop dat de wimpers kan krijgen als hieronder!

wimpers

Wat heb je nodig:

 • Castorolie
 • Avocado olie
 • Flesje met bij voorkeur een dunne opening
 • Oud (schoongemaakt) mascaraborsteltje of wenkbrauwborstel

Doe de olie in het flesje, je hebt niet veel nodig, van een olie gebruik je altijd maar weinig. Met het borstelje dip je in de olie en ga 1x over je wimpers en/of wenkbrauwen heen. Je kunt het ook bij je haargrens gebruiken om daar de haargroei te stimuleren. Dat ga ik ook doen in de hoop mijn haargrens iets naar voren te krijgen. Je kunt de olie het beste ‘s avonds aanbrengen, dan kan het heel de nacht zijn werk doen en haal ‘s ochtends eventueel overtollige olie weer weg, maar ik moet zeggen dat ik zelf de volgende ochtend geen vettige wenkbrauwen had.

Heb jij ervaring met deze truc of ga je het ook proberen? Laat het weten in een reactie hieronder, we horen graag van je, dank je. 

Comments (14)

 1. Tanja 12 maanden geleden

  Maar de lengte van je wimpers is toch genetisch vastgelegd?

  • Auteur
   Rachel 12 maanden geleden

   Dat zou goed kunnen, je hoofdhaar groeit ook tot een bepaalde lengte. Maar naast genetische factoren kan voeding en verzorging ook een rol spelen.

 2. Briëlle 12 maanden geleden

  Hoi Rachel
  Ik ben benieuwd of het gaat helpen. Ik heb zelf hele dunne wimpers en het zou geweldig zijn als dit gaat helpen. Gebruik je beide oliën door elkaar of is het of/of?

  • Auteur
   Rachel 12 maanden geleden

   Hoi, even meteen een update: ik doe beide oliën in een flesje, maar eerst borstelde ik dit op mijn wimpers met helaas weinig resultaat. Tot ik iemand in een vlog het op de wimperaanzet zag smeren. Zij had wel van een bepaald merk een kant en klaar serum in een flesje gekocht en dat moest je dan met een kwastje op de haaraanzet smeren. En sinds ik dat doe met de olie zie ik veel meer resultaat. Ik dep wat olie op mijn pink en smeer dit boven mijn wimpers op de rand waar de wimpers uit je ooglid groeien en doe dit ook voor de onderste wimpers. Het is nog niet dat het ineens lijkt alsof ik nepwimpers heb, maar ze worden iets langer en zichtbaarder. Maar ik verwacht eerlijk gezegd geen wonderen van deze methode, al doen plaatjes op internet wel anders hopen, dus ik houd even braaf vol, wie weet ;).

 3. Sanne 12 maanden geleden

  Ik ben wel erg sceptisch met dit soort dingen, klinkt te mooi om waar te zijn. Maar stiekem ben ik wel nieuwsgierig naar jouw ervaringen, haha. Vroegâh was het mode om je wenkbrauwen in dunne streepjes te epileren en dat heb ik helaas teveel gedaan. Nu dus maar weinig wenkbrauw over en ‘moet’ ik dagelijks de boel bijkleuren met een wenkbrauwpoeder.

  • Auteur
   Rachel 12 maanden geleden

   Hoi, heel begrijpelijk, dat heb ik ook. Op Pinterest zie je dan allemaal plaatjes van cellulitis vrije benen, voor en na foto’s bij dieetberichten en rimpelloze gezichten en dus ook super lange wimpers. Ik heb ondertussen wel ervaren dat veel plaatjes niet geheel passen bij het verhaal, het linkt vaak naar een artikel met standaard tips tegen cellulitis of standaard afvaltips. Maar toch was ik benieuwd of deze tip voor wimpers zou helpen. Al verwacht ik inderdaad niet dat ik de wimpers ga krijgen van het plaatje in de blog, maar ik zie wel dat ze nu iets groeien, met nadruk op ‘iets’…hihi…

 4. Barbra Oliemans 12 maanden geleden

  Hoi Rachel,
  Ik zou graag als make-up artist professional iets toe willen voegen aan de natuurlijke wenkbrauw-lijn. Dat trucje met dat potlood…. Ik weet niet wie het de wereld in heeft geholpen…. Maar NO NO NO 😉😄

  Die lijn die je namelijk “trekt” met dat potlood is géén natuurlijke lijn in je gezicht! Mensen die deze truc gebruiken halen ALTIJD veel te veel weg met het gevolg dat je optisch je neus breder maakt.

  Je dient de natuurlijk ronding van je neus-lijn te volgen (die schaduwlijn die je veel van die “overdone” instagram-makeuppers ziet “shapen”.) (Om toch nog een referentie te hebben😜)

  Dus echt zonde om teveel weg te halen, het is niet bevordelijk voor je gezicht.

  Over de olie, ik ken daar veel goeie verhalen over, ik ben op dit gebied niet gemotiveerd genoeg om het vol te houden om het bij mezelf te zien. Ook zijn er echt wel succesvolle (dure) serums waar de verhalen weer over verschillen. Meestal werkt het zeker, totdat je ermee stopt. Geleidelijk afbouwen is meestal aan te raden voor langdurig resultaat.

  Ook kan je bij je wenkbrauwen (daar waar teveel geepileerd vroeger) je doorbloeding stimuleren om het haarzakje weer aan te sporen door 2x per dag met een tandenborstel rondjes te draaien over je wenkbrauw (totdat het iets rood wordt). En dat dus idd goed volhouden om NIET te epileren. We zijn snel geneigd om een haartje die nog erg op zichzelf staat weer weg te halen. Blijf gewoon een half jaar (of langer) van je wenkbrauwen af! En dan ga je echt wel resultaat zien hoor.

  Dan nog een laatste verzoek… (puur eigenbelang😜)
  Doe Alsjeblieft GEEN kardashian wenkbrauwen!!! Echt waar, dat doet NIKS voor je eigen authentieke schoonheid!!

  Succes lovely ladies!
  Embrace your true beauty! 💖
  Liefs Barbra

  • Auteur
   Rachel 12 maanden geleden

   Hoi Barbra, bedankt voor je leuke, informatieve en uitgebreide aanvulling. Goede tips :). Ik laat nu ook mijn wimpers weer groeien, ze zijn zal licht van kleur en zonder volume is het een beetje kaal. Maar ik heb nu inderdaad wat verloren haartjes, maar laat ze even zitten in de hoop dat het nog dicht groeit.

 5. Levina 12 maanden geleden

  Interessante toepassing. Ik gebruik al een tijd castorolie om 2 wratten onder op mijn voet weg te krijgen. Eén is er al weg en de 2e op een klein stipje na. Ik ga door tot het helemaal weg is. Je moet wel volhouden, het is geen quick fix maar na zoveel uitgeprobeerd te hebben na evenzovele jaren, ben Ik dolblij dat dit echt werkt. Wenkbrauwen en wimpers nog niet uitgeprobeed.

  • Auteur
   Rachel 12 maanden geleden

   Ik ben nu begonnen met tea tree olie op een wratje onder mijn voet, niks helpt en het gaat niet van zichzelf weg. Maar je moet heel consequent zijn en dat lukt me niet altijd zo goed… ;). Succes!

 6. Lara 11 maanden geleden

  Hoi,
  Waar heb jij de olie gekocht?
  Igroetjes Lara

  • Auteur
   Rachel 11 maanden geleden

   Hoi Lara, bij gele-kruis.nl. Hebben ze ook allemaal andere leuke lekkere pure dingen 🙂

 7. Lara 11 maanden geleden

  Bedankt voor je berichtje!
  Ik heb het vanmiddag bij Holland&Barret gekocht.
  Ik vroeg me af.
  Giet jij de olie in een lege mascara?

  Groetjes Lara

  • Auteur
   Rachel 11 maanden geleden

   Gewoon in een donkerbruin glazen flesje met een drubbeldopje erin. Olie kun je niet in het licht bewaren, dus doe het in een ondoorzichtig flesje. Je kunt ook een oude mascaraborstel schoonmaken en dit in het flesje dopen, ik doe het druppelsgewijs op mijn pink, zodat ik het goed kan aanbrengen op mijn ooglid. Succes. Heel gestaag beginnen mijn wimpers te groeien, maar nog geen groot verschil helaas. Je kunt de olie ook heel goed als haarmasker of lichaamsolie gebruiken, dus het komt altijd van pas 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*