Toen bami uit pakjes en zakjes één van mijn meest geliefde maaltijden werd

Zoals jullie weten houd ik van soulfood. Dan heb ik het over dingen die veel belangrijker zijn dat ‘gezond eten’. Ik heb het over tijd spenderen met andere mensen (in combinatie met een maaltijd is mijn favoriet), kletsen, lachen, delen. Tijd spenderen met je kinderen en partner. Tijd spenderen met familie.

Niet dat dat niet samen kan, gezond eten en soulfood. Dat kan prima. Het is niet of/of.

Al tijden wanneer we bij mijn moeder op bezoek gaan, maakt ze bami. Vaak kwamen mijn broertjes+ ook mee en was het een gezellig bijkletsen bij m’n moeder thuis. Lachen, delen, spelletjes spelen, eten. Mijn moeder maakt op die momenten vaak bami (ik weet eigenlijk niet waarom, vast omdat we dat allemaal lekker vinden en het lekker makkelijk is) en zo is bami één van mijn favoriete gerechten geworden.

De bami van mijn moeder (die eigenlijk van Maggi of Knorr is ofzo) roept bij mij die heerlijke herinneringen, gezellige gesprekken, samen eten rond de kleine salontafel, chaos want een aantal kleine kinderen, maar ook samen spelen, elkaar weer even zien. Heerlijk.

Wat zou het zonde zijn om het moment te laten vertroebelen omdat het niet 350 gram groente per persoon bevat, dat mijn kinderen eigenlijk liever alleen de kroepoek eten of dat het toevallig gekruid wordt met een pakje kruiden.

Perfectie bestaat niet. En het is ook niet mooi.

Balans wel 🙂

En die gezelligheid, mensen om me heen, ontspannen kletsen en lachen – dat is waar ik echt het meest van geniet.

En ik heb nu al zin in de volgende keer bami bij m’n moeder thuis.

liefs, Sharon

Tags from the story
, , ,
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *