Heb je nu al geen zin meer in je 2017 dieet?

Ik was zo’n diëter die 20 januari echt niet haalde als ik op 1 januari begonnen was. Dan had ik allang 5 misstappen gehad en hoeveel maandagen hebben we gehad? 3. Dan was ik al drie keer begonnen. Mijn dieetskills zijn echt verschrikkelijk slecht. Ik kwam voornamelijk aan door het continu starten en al die ‘dieetmissers’. Lees ook hier waarom ik het zo vreselijk vind.

Maar het is geen dieet, het is een levensstijl

Een dieet heeft regels omtrent je voeding. Regels, restricties, om welke reden dan ook, dat valt allemaal onder dieet. Hoeft niet per se om af te vallen, kan ook om gezond te eten, of vanwege allergieën bijvoorbeeld. Een levensstijl is op basis van je eetgewoonten, dus zonder specifieke regels en restricties. Veel mensen halen dit een beetje door elkaar, en denken vaak dat hun dieet een levensstijl is. Als je denkt in termen van ‘dit mag ik niet en dat mag ik niet’ dan is de kans groot dat je eerder een dieet volgt dan een levensstijl. Dat is niet per se goed of slecht, het is maar net wat je zelf prettig vindt.


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Klik hier voor meer info.


Wil je een goede relatie met eten?

Een eerste stap naar een goede relatie met eten is stoppen met diëten. Niet nog één keer, niet je laatste dieet, niet het nieuwste van het nieuwste want dat schijnt echt te werken. Niet even snel een paar kilo’s en dan ga je het anders doen. De kans dat het nu wel lukt, terwijl het al die andere keren niet lukte, is echt heel klein tot niet aanwezig.

Zal ik ooit stoppen met eten?

Kort antwoord – ja. Diëten kan zo’n onderdeel zijn van je leven dat je niet echt weet wat je zonder moet. Je kunt je zorgen maken, wat ga je dan eten? En nog erger, hoeveel ga je eten? Hoe weet je hoeveel je moet eten als er geen dieetgrenzen zijn?

Stop met de dieetmentaliteit

Diëten is juist één van de redenen waarom sommige mensen teveel eten. Een dieet volgen zorgt ervoor dat je gaat eten met je hoofd, en niet meer op basis van de signalen van je lichaam. Je verleert zelfs hoe je lichaam duidelijk maakt hoeveel je moet eten. Diëten kan ervoor zorgen dat je cravings en obsessie (of misschien een fascinatie) krijgt. Diëten zorgt er dus juist voor dat je niet weet hoeveel je moet eten, dat je niet weet hoe je lichaam vraagt om eten, het zorgt voor cravings en fantasie over wat je allemaal zou willen eten. Och wat een heerlijk proces, dat diëten 😉 Stoppen met diëten betekent dus ook het stoppen met de dieetmentaliteit en je bijbehorende regels.

Lekker laten gaan! Een goede relatie met eten, en eten in vrijheid brengt je zoveel meer. Het geeft je de gelegenheid met je lichaam mee te werken, in plaats van te vechten tegen normale functies (zoals honger). Eten in vrijheid is het beste wat ik ooit geleerd heb op het gebied van eten 🙂 Zo ziet dat er voor mij uit, als je nieuwsgierig bent.


Op zoek naar vrijheid op gebied van eten, diëten en afvallen? Klik hier voor meer info.


4 Comments

  • Hallo Sharon, ik ben een ontzettende fan van jouw website en al je nieuws en mails die ik ontvang,
    Maar Klopt het dat ik geen gratis recepten meer kan zien op jouw website? Of doe ik iets verkeerd?
    Wil je ook nog even sterkte wensen met je zwangerschap, en de komende bevalling.
    Dank alvast voor al je zeer gewenste info, lieve groet Marja

    • Hai Marja! Dankjewel! Lief 😀 En nee, dat klopt niet, onder sommige omstandigheden kun je ze momenteel niet zien, we zijn druk bezig met het fiksen ervan! Ik kan ze zelf ook niet zien, alleen wanneer ik Safari gebruik zie ik ze. Heel vervelend, we werken er vandaag aan om het op te lossen! xx

  • Goed dat je hier aandacht aan besteed en zeker nu met de goede voornemens. Het is inderdaad juist de truc om te leren wat je lichaam nodig heeft en het dat te geven en dan is er heus nog wel ruimte voor chocolade of taart 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *