‘Reset’ week dag 6: Goedemorgen deze morgen!

‘Reset’ week dag 6: Goedemorgen deze morgen!
6 januari 2017 sharon
Categorie: Wellness

Eén van de meest belangrijke dingen die ik doe in het leven die me rustig, georganiseerd en minder vergeetachtig maken, is een fantastische ochtendroutine. Ik zou niet weten wat ik in mijn leven zou doen, als ik nog steeds met moeite wakker word wanneer ik er echt uit MOET, en dan met veel tegenzin de dingen doen die ik moet doen om de kinderen te voederen, lunchtrommels te maken, etc. Op zo’n moment moet niemand tegen me praten en eigenlijk doen wat ik wil, zonder dat ik het hoef te vragen. Echt heel succesvol in de ochtend, met kinderen enzo.

Met een ochtendroutine word ik wakker voordat de kinderen wakker worden, dat hoop ik in elk geval, en kan ik in rust beginnen. Ik kan dan even rustig wakker worden, terwijl ik thee drink, in rust. Had ik dat al gezegd dat ik rust fijn vind? Ik kan de dingen doen voor het huishouden, alles klaarzetten, klaarmaken, keuken weer opruimen. Bedenken wat er die dag gedaan moet worden (in rust, nogmaals). Ik kan muziek luisteren, even wat lezen en mijn beweging voor de dag, terwijl mijn man naar school rijdt. Dan komen ze terug en ben ik volledig opgeladen voor een nieuwe dag.

En ja, dit is zoveel beter dan haasten, chaos, minder geduldig zijn dan je zou hopen als ouder, etc. Je ochtend start een stuk beter op deze manier, en een goed begin van de dag is een effectievere dag en zelfs een effectievere avond. En als je dat dan elke dag doet, dan is je leven opeens een stuk effectiever en georganiseerder.

Tijdens de reset week blijf ik niet meer liggen, maar is mijn ochtendroutine weer draaiende. Ik zal eerlijk zijn, in december is het niet veel gelukt vanwege misselijkheid in de ochtend. Ik zette mijn wekker wel, stond meestal ook op, en ging dan misselijk op de bank liggen. Handig! En nog meer eerlijkheid, ik heb nu een ‘zwangere vrouwen routine’, normaal sta ik nog ietsje eerder op. En dat komt straks ook wel weer, want je leeft tenslotte in seizoenen en soms zijn er seizoenen dat iets makkelijker is dan andere seizoenen. Dat is het mooie van je eigen ritme vinden en gewoontes maken, je kunt ze afstemmen op jezelf, zodat ze altijd perfect bij je passen. It’s called life!


Wil je hulp met het creëren van je eigen ochtendroutine, op weg naar een effectieve dag, en dingen doen waar je normaal steeds geen tijd voor hebt? Doe onze 30 dagen challenge!


Reacties (2)

 1. Sanne 11 maanden geleden

  Klinkt echt super! Maar mijn dag start nu al om 6 uur, hoe krijg ik het voor elkaar om nóg vroeger op te staan… Nu heb ik geen kleine kinderen waar ik van alles voor moet doen, maar wel een huishouden. En het zou fijn zijn om dat niet allemaal in de avond en/of weekend te hoeven doen. Ik werk nl 5 dagen in de week en ben van 7:15 tot 17:30 van huis. Nu ik er zo over nadenk…in een kwartier kan al heel veel gedaan worden en een kwartier eerder opstaan klinkt nog niet zo heel erg 🙂

  • Auteur
   sharon 11 maanden geleden

   Hey Sanne, dat klinkt als een goed idee eigenlijk 😀 Als het inderdaad voornamelijk huishouden is, moet dat best lukken (en tegelijkertijd ff rustig wakker worden!). Als het bevalt kun je er altijd nog een kwartiertje aan toevoegen 😀 😛 xx

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*