Mijn man houdt van ahornsiroop en van scones, en voor hem maakte ik voor een zondagochtendontbijtje deze scones. Lekker snel te maken, zeker voor vroege vogels zoals mijn kinderen (en ik dus). Ik serveerde de scones met jam, lemon curd en boter. Lekker met gehakte walnoten in het beslag. Met een snelle foto, vanwege ziek kindje. Even snel dus 😉
Dit heb je nodig
- 400 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- snuf zout
- rasp van 1 citroen
- 125 gram boter, koud, in kleine blokjes
- 150 ml ahornsiroop
- 150 ml slagroom (niet geklopt)
- 1 ei
- handje gehakte walnoten
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een bakplaat klaar met bakpapier. Meng de bloem met de bakpoeder, zout en citroenrasp. Kneed de blokjes boter er doorheen. Klop de ahornsiroop, slagroom en ei luchtig. Voeg de bloem en walnoten er beetje bij beetje bij. Kneed heel kort. Maak bolletjes en leg ze op de bakplaat. Leg ze 25 minuten in de oven. Laat ze even afkoelen en serveer.