Brownie met chocolate chips en vanille-ijs

  • 275 gram pure chocolade
  • 175 gram boter
  • 250 gram suiker
  • 4 eieren
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram bloem
  • 30 gram cacaopoeder
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 75 gram gehakte pure chocolade

Om erbij te serveren:

  • Vanille-ijs

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een springvorm van 22 cm in. Smelt in een pannetje de boter en chocolade (de 275 gram) op laag vuur. Roer af en toe. Haal de pan van het vuur en meng met de suiker. Klop de ahornsiroop, vanille en eieren er doorheen. Roer met een spatel de bakpoeder, zout, cacaopoeder en bloem er doorheen. Voeg als laatste de gehakte chocolade toe. Doe het beslag in de springvorm en zet het 45 minuten in de oven. Laat goed afkoelen. Je kunt ‘m warm of koud serveren, met het vanille-ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *