Pompoensoep met kokos

Deze heerlijke soep is een traktatie én een fijne lichte lunch of maaltijd voor de dag na kerst 🙂 Neem je tijd en begin vroeg, zodat je de pompoenen niet gaar hoeft te kijken. Mijn tip: rooster ze in de ochtend of begin van de middag, zodat ze ruim de tijd hebben om goed te roosteren én af te koelen, zodat jij niet gestresst je handen hoeft te branden.

  • 2 flespompoenen
  • beetje olijfolie
  • 3 uien, in grove ringen
  • 4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
  • 500 gram wortel, in stukken
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • verse peper
  • zout naar smaak

Om erbij te serveren:

  • gehakte verse koriander
  • 400 ml kokosmelk

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 170 graden. Halveer de flespompoenen (je hoeft de pompoen niet te schillen) en schep de zaden en draden eruit. Leg ze met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat. Wrijf in met olijfolie, peper en zout en zet 1 uur in de oven. Laat vervolgens afkoelen en schep het vruchtvlees eruit. Verhit 1 el olijfolie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de wortel, bouillon en kruiden toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken. Voeg de peper, zout en pompoen toe en kook nog eventjes. Pureer de soep. Serveer met de koriander en kokosmelk.

Tip: Je krijgt een leuk effect door de kokosmelk er in het midden in te gieten en dan met een korte beweging te roeren. Garneren met koriander en het ziet er prachtig uit.

Left-overs: sla alvast wat naanbrood in, dan is deze soep heerlijk als simpel restje de volgende dag.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *