Blauwe bessen yoghurtijs uit je blender

Blauwe bessen yoghurtijs uit je blender
8 juli 2018 sharon
In recept

Ik ben begonnen met een #frozenfruitchallenge op Instagram. Ik wil in de maanden juli en augustus elke dag iets anders maken met bevroren fruit. Dit weer is er perfect voor!! Hopelijk blijft het zo. Vandaag maakte ik deze frozen yogurt met bosbessen. Volg me op Instagram als je geen recept wilt missen! Klik hier.

Dit heb je nodig (voor 4 bakjes)

  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 250 gram bevroren gemengde bessen (of 1 soort natuurlijk)
  • 1 banaan (niet bevroren)
  • 1 tl vanillepoeder of essence

Zo maak je het

  1. De avond van tevoren bevries je de yoghurt. Je wilt het in een dunne laag bevriezen, zodat je het in stukjes kunt hakken voor je blender. Dit kan in een ovenschaal met bakpapier (anders krijg je het er niet uit), of een ziplock zakje. Wanneer je het er de volgende dag uithaalt, laat je het heel even liggen, zodat je het er ook weer uitkrijgt.
  2. Hak de yoghurt in stukjes.
  3. Doe de bessen en yoghurt in je blender. Zorg dat het in totaal al 15 minuten aan het ontdooien is (we willen niet dat je blender kapot gaat).
  4. Blend en blijf af en toe naar beneden schrapen. Heeft je blender er moeite mee, of worden het losse fijngehakte stukjes, dan moet het nog een klein beetje ontdooien. Een scheutje melk toevoegen kan ook, maar mijn ervaring is dat het dan wel snel vloeibaarder wordt dan ik fijn vind. Ik houd ervan wanneer het zo stevig mogelijk is.
  5. Het is klaar als het een goede stevige softijs achtige substantie heeft.
  6. Verdeel over de bakjes en serveer 🙂

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*