Â
- 200 gram rozijnen
- 150 gram suiker
- 250 gram boter, op kamertemperatuur
- snuf zout
- 4 eieren + 1/2 ei extra, losgeklopt
- 250 gram bloem + 1 el extra
- rasp van 2 sinaasappels
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 300 gram amandelspijs
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm. Week de rozijnen in lauwwarm water. Zet even apart. Klop de suiker en roomboter tot een luchtige massa en voeg de 4 eieren toe. Spatel vervolgens de bloem, sinaasappelrasp, kaneel en bakpoeder er doorheen. Laat de rozijnen uitlekken en roer er 1 el bloem doorheen. Meng vervolgens met het cakebeslag. Meng het amandelspijs met ½ losgeklopt ei. Doe de helft van het beslag in de cakevorm. Rol het amandelspijs uit tussen je handen tot het net zo groot is als de cakevorm. Leg het in het beslag. Vul de cakevorm met de rest van het beslag. Zet 60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of de cake gaar is. Laat afkoelen in de vorm.
0