Tegenwoordig drink ik graag ’s middags gemberthee. Ik schrijf graag mijn dingetjes in een koffiezaakje, en dit is hoe ze het hier maken, en ik ben vaste klant. En nu doe ik het thuis ook. Gewoon een flinke pot maken, de eerste te heet drinken en de laatste een beetje koud (maar wel heel pittig). Ik ben gewend redelijk wat water te drinken, maar met dit weer merk ik dat ik niet echt zin heb in koel water. Niet de hele dag in elk geval.
Dus. Ik neem een theepot waar 1,5 liter in past.
Ik zet de waterkoker aan met de hoeveelheid water die ik nodig heb voor mijn gemberthee die middag.
Ik snijd 5 cm gember in dunne schijfjes. Ik schil het niet. Hoeft niet, dus als het niet hoeft, dan doe ik het zeker niet.
Gember in de theepot.
Kokend water er overheen.
Even laten trekken.
Drinken maar.
Eventueel kun je er schijfjes citroen in doen, ook heel lekker. Ik doe dit eigenlijk nooit, maar het is wel lekker. Honing zou eventueel ook kunnen, maar dat vind ik persoonlijk niet nodig. En als het niet nodig is, dan liever niet, toch?
Het laatste glas is behoorlijk pittig. Ik vind dat geweldig. Mijn meest favoriete glas. Zoals je begrijpt kun je de hoeveelheden aanpassen naar jouw smaak, en bijvoorbeeld de gember verwijderen als je het wel genoeg pit vind hebben.
Comments (9)
Beoordeel eens het effect van geraspte gember. In een stukje kaasdoek laten trekken in heet water en deel je ervaring..
- Auteur
Ik vermoed dat je minder nodig hebt en het lekker sterk wordt – klopt dat?
Simpel en lekker! ??
Ik drink het altijd om m’n weerstand even een boost te geven! En als ik keelpijn heb doe ik er ook honing in. Wel wachten met de honing tot de thee enigszins is afgekoeld. In kokend water gaat het goede (verzachtende) van de honing kapot en is het alleen maar een zoetmaker!
Tip:
Ik heb op tv gezien dat gemberthee ook heel erg helpt bij beginnende hoofdpijn/migraine. En inderdaad het werkt echt!!!!!Ook ik drink ’s middags en ’s avonds graag gemberthee. ’s Avonds voeg ik graag een schijfje citroen en een scheutje vlierbesbloesem toe. Ik vind dat het aller lekkerste.
- Auteur
Oef, vlierbesbloesem, dat heb ik nog nooit gedaan. Ben meteen nieuwsgierig 😉
Ha Sharon,
Ik gebruik ook weleens wat verse munt in de schijfjesgember thee, vers in de mok, echt heerlijk!
Ik ben benieuwd wat je allemaal te bieden hebt. Via fb zag ik de gratis e coaching MAAT, heb me alsnog aangemeld.
Groetjes en danki
Yvonne- Auteur
Wat leuk, lijkt me ook heerlijk 😀 En tof dat je meedoet!!