Supersnelle gemberthee – voor warme handen

Tegenwoordig drink ik graag ‘s middags gemberthee. Ik schrijf graag mijn dingetjes in een koffiezaakje, en dit is hoe ze het hier maken, en ik ben vaste klant. En nu doe ik het thuis ook. Gewoon een flinke pot maken, de eerste te heet drinken en de laatste een beetje koud (maar wel heel pittig). Ik ben gewend redelijk wat water te drinken, maar met dit weer merk ik dat ik niet echt zin heb in koel water. Niet de hele dag in elk geval.

Dus. Ik neem een theepot waar 1,5 liter in past.

Ik zet de waterkoker aan met de hoeveelheid water die ik nodig heb voor mijn gemberthee die middag.

Ik snijd 5 cm gember in dunne schijfjes. Ik schil het niet. Hoeft niet, dus als het niet hoeft, dan doe ik het zeker niet.

Gember in de theepot.

Kokend water er overheen.

Even laten trekken.

Drinken maar.

Eventueel kun je er schijfjes citroen in doen, ook heel lekker. Ik doe dit eigenlijk nooit, maar het is wel lekker. Honing zou eventueel ook kunnen, maar dat vind ik persoonlijk niet nodig. En als het niet nodig is, dan liever niet, toch?

Het laatste glas is behoorlijk pittig. Ik vind dat geweldig. Mijn meest favoriete glas. Zoals je begrijpt kun je de hoeveelheden aanpassen naar jouw smaak, en bijvoorbeeld de gember verwijderen als je het wel genoeg pit vind hebben.

Tags in het bericht
, , ,

9 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *