Het menu voor week 38

Het menu voor week 38
18 september 2022 sharon
In budget weekmenu

Een gloednieuw menu voor deze aankomende week – opnieuw op basis van de Lidl aanbiedingen. Ik kook voor vier personen, maar ik moedig je van harte aan de recepten eigen te maken en aan te passen naar eigen eetlust, smaak en wensen. Easy does it!

Budgetrecepten voor het begin van de week (vanaf maandag 19 september)

Bami met wokgroenten in pindasaus

  • 250 gram bami noedels
  • 1 el olijfolie
  • 600 gram roerbakgroenten Chinese stijl
  • 4 el zoute sojasaus
  • 200 ml melk
  • 3 el pindakaas
  • 4 gekookte eitjes, gepeld
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel: gebakken uitjes
  • cherrytomaatjes voor erbij

Zo maak je het

  • Bereid de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de wokgroenten. Voeg na 5 minuten de sojasaus, melk en pindakaas toe. Verhit een paar minuten, voeg eventueel wat water toe.
  • Breng op smaak met peper en zout wanneer nodig.
  • Serveer met bami, uitjes, tomaatjes en eitjes.

Krieltjes met broccoli en chipolataworstjes

  • 2 el olijfolie
  • 2 pakken krieltjes
  • 1 pak chipolataworstjes
  • 2-3 broccoli, in roosjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • pot appelmoes (om erbij te serveren)

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de krieltjes toe en bak ongeveer 10 minuten. Voeg wat peper en zout toe aan de krieltjes.
  • Bak ondertussen de chipolataworstjes goudbruin aan alle kanten.
  • Kook ondertussen ook de broccoli in ongeveer 4-6 minuten gaar.
  • Serveer met appelmoes.

Vega? Neem falafel of vega kip.

 

Rijstbowl met mango en komkommer

  • 300 gram rijst
  • 1 komkommer, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • zak rucola-slamelange
  • 125 gram forelfilet, in stukjes gesneden
  • 2 mango’s, in blokjes gesneden
  • zoute sojasaus naar smaak

Zo maak je het

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verdeel de ingrediënten over bakjes.
  • Serveer de rijst met de andere ingrediënten.

Geen vis? Neem falafel, vega kip.

Geen forel? Neem gerookte zalm.

Iets meer body? Serveer met een stokbroodje.

 

Budgetrecepten voor het tweede deel van de week (vanaf donderdag 22 september)

Gnocchi met ansjovis en kappertjes

  • 2 pakken (1000 gram) gnocchi
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 450 gram verse spinazie, fijngesneden
  • 2 blikjes gehakte tomaten (800 gram)
  • 2 el kappertjes
  • 1 potje ansjovis, uitgelekt en in kleine stukjes gesneden
  • zout en peper naar smaak
  • om erbij te serveren: Parmezaan

Zo maak je het

  • Bereid de gnocchi volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan of wokpan en fruit de uiringen. Voeg de gehakte tomaten toe en de spinazie beetje bij beetje – tot het slinkt. Voeg de kappertjes en ansjovis toe, en peper en zout naar smaak.
  • Roer de gnocchi er doorheen.
  • Serveer met de Parmezaan.

Geen gnocchi? Neem macaroni of fusili.

Geen ansjovis? Neem een paar zwarte olijven en snijd ze in stukjes.

 

Herfstsalade met stokbrood

  • 100 gram rucola-slamelange
  • 3 verse vijgen, in stukjes gesneden
  • 2 peren, klokhuis verwijderd en in stukjes
  • handje walnoten, grof gehakt
  • 1 el olijfolie
  • 200 gram burrata, in stukjes (of mozzarella)
  • balsamico-azijn
  • een stokbrood/vers brood & groene pesto
  • serveer eventueel met nog wat cherrytomaatjes los erbij

Zo maak je het

  • Verdeel de sla in een ruime platte schaal. Verdeel de vijgen, peren en walnoten er overheen.
  • Meng met de olijfolie
  • Verdeel de burrata er overheen.
  • Serveer met balsamico, stokbrood en pesto.

Geitenkaas fan? Neem zachte geitenkaas!

Geen azijn fan? Neem een mengsel van 2 olijfolie, 1 el honing en wat citroensap voor de dressing! Of een andere favoriet, natuurlijk 🙂

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*