Weekmenu week 37

Weekmenu week 37
10 september 2022 sharon
In budget weekmenu

Vandaag deel ik weer een gloednieuw weekmenu gemaakt met de aanbiedingen bij Lidl. Zoals gewoonlijk kun je ze indelen in de aanbiedingen vanaf maandag, en de aanbiedingen vanaf donderdag. En, voel je volledig vrij ze aan te passen zoals het jou past en smaakt! De recepten zijn op basis van 4 personen.

Deze week wat meer aardappel, want met een mooie 10 kilo zak die vanaf maandag in de Lidl liggen, kun je een heel mooi budgetweekje maken!!!

Budgetrecepten voor het begin van de week (vanaf maandag 12 september)

Krieltjes met omelet, rode biet en peer

  • 2 el olijfolie
  • 2 pakken krieltjes Bourgondische stijl
  • 8 eieren
  • 4 gekookte bieten, in blokjes gesneden
  • 3 peer, geschild, klokhuis verwijderd en in reepjes
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 zak jonge bladsla met rucola
  • balsamicoazijn

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een wok. Voeg de krieltjes toe en bak ongeveer 15 minuten.
  • Kluts de eieren met wat zout. Verhit een koekenpan en maak de omeletten. Doe de helft van het eimengsel in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. Herhaal voor de tweede.
  • Serveer de krieltjes met de omelet, bietjes, peer, geitenkaas en jonge sla/rucola. Serveer met de balsamico.

 

Macaroni met mozzarella en serranoham

  • 300 gram macaroni
  • 1 el olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 courgette, in blokjes
  • 800 gram gehakte tomaten uit blik
  • 1 tl oregano
  • 150 gram minimozzarella, gehalveerd
  • 200 gram serranoham, in stukjes
  • 1 zak jonge sla rucola
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Bereid de macaroni volgens de instructies op de verpakking
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de courgette, gehakte tomaten en oregano toe. Verwarm.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de macaroni door de tomatensaus.
  • Serveer de macaroni met de mozzarella, serranoham en sla.

 

Spruitjesstamppot

  • 1,2 kilo aardappels, geschild en in kleinere stukken
  • 1 el boter
  • 1 scheut melk
  • 750 gram spruitjes, stam eraf gesneden en buitenste blaadjes verwijderd
  • 1 el olijfolie
  • 4 kipfiletschnitzels of vegan shoarma
  • zout en peper naar smaak
  • 1 komkommer, in plakjes
  • eventueel: appelmoes voor erbij

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen gaar in 20 minuten. Stamp de aardappelen met de melk en boter. Voeg zout en peper toe. Voeg voldoende melk toe dat het echt aardappelpuree wordt.
  • Kook ondertussen de spruiten gaar in ongeveer 12 minuten.
  • Bak de kipschnitzel of vegan shoarma goudbruin in de olijfolie.
  • Stamp de spruitjes met de aardappelpuree, of serveer los.
  • Serveer bij elkaar, met de appelmoes.

 

Budgetrecepten voor het tweede deel van de week (vanaf donderdag 15 september)

 

Vega Madras met snijbonen

  • 300 gram rijst
  • 400 gram snijbonen
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in stukjes gesneden
  • 400 gram gehakte tomaten uit blik
  • 125 gram crème fraiche
  • 1 tl kerriepoeder
  • 4 el sojasaus
  • snuf gemberpoeder
  • snuf korianderpoeder
  • zout en peper naar smaak
  • 4 handjes cashews, om erbij te serveren

Zo maak je het

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Kook de snijbonen in 6-8 minuten gaar.
  • Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de paprika toe en bak even mee.
  • Voeg de gehakte tomaten, crème fraiche, kerriepoeder, sojasaus, gemberpoeder en korianderpoeder toe.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de rijst met de snijbonen, saus en cashews.

 

Penne met champignons, tomaten en fetakaas

  • 300 gram penne
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 500 gram champignons, in plakjes
  • 500 gram zoete tomaten, in blokjes gesneden
  • 4 takjes rozemarijn
  • 150 gram fetakaas, in blokjes
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking
  • Verhit de olijfolie in een ruime pan. Fruit de ui.
  • Voeg de champignons en tomaten toe en bak enkele minuten tot de groenten zacht zijn.
  • Voeg de rozemarijn toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de penne met de groenten en fetakaas.

Comments (2)

  1. Leonie 3 weken geleden

    Wat een lekkere recepten weer!
    Zijn de hoeveelheden voor 2 personen?

    • Auteur
      sharon 3 weken geleden

      Dank! De hoeveelheden zijn voor ongeveer 4 personen, maar natuurlijk aan te passen naar eigen eetlust 🙂 (ik bouw ze zelf om om met z’n 6en van te eten, maar omdat mijn kinderen niet allemaal evenveel eten, is dat ook weer anders dan 6 grote eters, zeg maar :)). Veel plezier ermee!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

*