Ik hoop dat je een mooie week gehad hebt, op naar de nieuwe! Die van mij was relatief druk, waarbij ik weer extra weet hoe fijn het is om een eetplanning te hebben.
Pastasalade met paprika en pesto
- 300 gram fusili
- 3 paprika’s
- 1 bosje lente-ui
- 1 zak rucola
- 10 groene olijven
- 1 potje rode pesto
- 150 gram feta saladekaas
Zo maak je het
- Kook de fusili gaar volgens de instructies op de verpakking.
- Snijd de paprika in stukjes, de lente-ui in ringen en hak de rucola grof. Snijd de olijven in kleine stukjes. Snijd de fetakaas in kleine blokjes.
- Meng alles door elkaar
Rijstbowl met omelet en rauwkost
- 300 gram rijst
- 8 eieren
- 1 el olijfolie
- 1 bakje cherrytomaatjes
- 1 komkommer
- 1 bakje edamebonen
- sojasaus
- sweet chili saus of een pittige saus (optioneel)
- bakje kipreepjes (optioneel)
Zo maak je het
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Kluts de eieren met wat zout. Verhit een koekenpan met olijfolie en bak de omeletten aan twee kanten goudbruin. Laat ze even afkoelen en snijd in reepjes.
- Halveer de cherrytomaatjes en snijd de komkommer en radijsjes in blokjes.
- Serveer alles in aparte bakjes en laat iedereen zijn eigen bowl samenstellen. Serveer met sojasaus en je andere favoriete sauzen.
Snelle Mexicaanse wraps
- 300 gram gehakt
- 400 gram Mexicaanse wokgroenten
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl korianderpoeder
- bakje tomaten
- 1 blik maïs
- 1 potje tomatensalsa (deze vind je bij de nachochips)
- 8 wraps
- 1 bakje crème fraiche
- Â 1 zakje geraspte kaas
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Rul het gehakt tot het mooi bruin is. Voeg de wokgroenten toe en bak nog even mee. Voeg de kruiden toe en wat zout.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Zet alles op tafel en laat iedereen hun eigen wraps bouwen.
Geen korianderpoeder? Neem de standaard kruidenmix voor tortilla’s mee
Vega? Neem de vegan rulgehakt versie mee!
Couscous met kerrie, kip en courgette
- 300 gram couscous
- 1 el olijfolie
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette, in blokjes
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 el kerriepoeder
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfiletblokjes goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe en bak even mee tot ze zacht worden. Voeg vervolgens de aubergine en courgette toe en bak weer even mee.
- Breng op smaak met de kerriepoeder, zout en peper.
- Serveer de saus met de couscous.
Geen kip? Neem kikkererwten!
Snijbonen met aardappelpuree en chipolataworstjes
- 1,2 kilo aardappelen
- scheutje melk
- klontje boter
- 300 gram chipolataworstjes
- 1 el olijfolie
- 800 gram gesneden snijbonen
- 1 zak rucola
- 50 gram geraspte Parmezaan
- zout en peper naar smaak
Zo maak je het
- Schil de aardappelen en snijd ze in kleinere stukken. Kook ze in ongeveer 15-20 minuten gaar. Stamp ze met de melk en boter, en wat peper en zout.
- Kook de snijboontjes gaar in ongeveer 6 minuten.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de chipolataworstjes goudbruin aan alle kanten.
- Serveer de puree met de snijbonen, worstjes, rucola en Parmezaan.
Vegetarisch? Neem falafel!
0