Gegrilde pompoensoep met bouillon

Voor deze pompoensoep gebruikte ik de kippenbouillon van Fundo. Ik maak ook weleens zelf bouillon, maar dat heb ik niet altijd in de koelkast staan. Het voordeel van Fundo: zonder toevoeging van msg, gistextract, kleur-, geur- of smaakstoffen. Wat ze wel gebruiken: verse groenten en kruiden, karkassen van lokale leveranciers, een grote kookpot en heel veel geduld… Je koopt het bij o.a. Appie.

Dit is mijn go-to recept voor een fijne pompoensoep die iedereen waardeert. Lunch, diner, visite (indien het mensen zijn die niet bang zijn van het woord ‘pompoen’). Serveren met brood, boter en wat je er ook maar bij wilt 🙂

Je hebt nodig
2 flespompoenen
beetje olijfolie
3 uien, in grove ringen
4 teentjes knoflook, geperst of fijngehakt
500 gram aardappel, geschild en in stukken
500 gram wortel, in stukken
1 liter groentebouillon
1 el paprikapoeder
1 tl komijnpoeder
1 tl korianderpoeder
verse peper
zout naar smaak

Om erbij te serveren:
gehakte verse koriander
400 ml kokosmelk

1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Halveer de flespompoenen (je hoeft de pompoen niet te schillen) en schep de zaden en draden eruit. Leg ze met het vruchtvlees naar boven op een bakplaat. Wrijf in met olijfolie, peper en zout en zet 45 minuten in de oven. Laat vervolgens afkoelen en schep het vruchtvlees eruit.

2. Verhit 1 el olijfolie in een ruime soeppan en fruit de ui en knoflook. Voeg de aardappel, wortel, bouillon en kruiden toe en breng aan de kook. Laat het 15 minuten zachtjes koken. Voeg de peper, zout en pompoen toe en kook nog eventjes.

3. Pureer de soep. Serveer met de koriander en kokosmelk.

Tags in het bericht
,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *