Voor de mensen die de Eetplanner hebben, stuur ik elke week een ‘soulfood’ recept mee. Een paar weken geleden waren het deze stoofpeertjes. Ik ga ze deze week weer maken! Zie hier de foto (wel beetje donker, onvermijdelijk in de winter 😉 ) Zin in kruidige stoofpeertjes met rode wijnsaus? Hieronder een recept! Ik vind dit ook heerlijk als toetje met kerst. Aanrader 🙂
1 kilo stoofpeertjes, geschild en zonder klokhuis, in vieren gesneden (als het je lukt, laat het steeltje er dan aan, voor de smaak)
300 ml rode wijn
4 kruidnagelen
1 laurierblad
2 kaneelstokjes
1 vanillestokje
100 gram suiker of iets anders zoets
water om aan te vullen
Doe alle ingrediënten in een pannetje. Vul aan met water tot de peertjes net onder staan. Breng aan de kook, doe het deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat 2-3 uur lekker stoven.
Serveer gewoon zo, met de maaltijd of met een bolletje vanille-ijs, zoals ik deed.
Liefs, Sharon