Van pasta restje naar pasta bake uit de oven

Ik probeer altijd zo te koken dat we precies genoeg hebben. Als we dan een keer een restje hebben, dan verzamel ik nooit op tijd genoeg dat we een restjesdag hebben waar iedereen van kan eten. Ik houd zelf niet van warm eten voor lunch, en mijn kinderen en man eigenlijk ook niet echt. Het blijft dat dus staan, tot het niet meer goed is. Jammer!

Om deze reden probeer ik tegenwoordig direct met een ‘herbestemming’ te komen. Zo had ik laatst een restje pasta voor ongeveer 2 mensen. Ik maakte er een pasta bake van (een ovenschotel), waar ik normaal geen tijd voor neem om te maken. Dan moet je tenslotte eerst koken en dan in de oven. Dat vind ik zo dubbel 😉

De pasta was vegetarisch met gegrilde groenten.Ik had nog wat kip liggen, wat geraspte wortel en een beetje bacon. Ik roerde de kip, wortel en gesneden bacon er doorheen met wat crème fraîche en water. Vervolgens in de pan (of ovenschaal). Ik had oud brood in de keukenmachine fijngehakt en er bovenop gedaan. Nog wat geraspte kaas en een half uur in de oven op 200 graden.

Ik had ook nog wat dressing en salade, perfecte combi. Zo werd een restje pasta een fantastische nieuwe maaltijd 🙂

Tags from the story
, ,
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *