Weekend Food Fun: Provençaalse kip uit de oven

Weekend Food Fun: Provençaalse kip uit de oven
16 september 2022 sharon
In recept

Toen ik het weekmenu met Lidl aanbiedingen maakte afgelopen week, zag ik dat er weer een hele kip in de aanbieding is. Niet echt iets voor doordeweeks, maar wel ontzettend lekker voor in het weekend. En ja, dat is best veel kip, maar de restjes kun je bewaren en nog van alles mee doen (denk: in je salade, op brood met pesto, een tosti met kip en smeltkaas).

De bijgerechten bij je hele kip

Met zo’n Provençaalse kip uit de oven kun je een heerlijke weekendmaaltijd maken, net iets uitgebreider dan normaal. Je bereidt de kip volgens de instructies op de verpakking. Daarnaast kook ik doperwten als groenten erbij. Meestal komt er ook nog wat rauwkost bij, zoals cherrytomaatjes of plakjes komkommer, of bijvoorbeeld een blikje maïs (dat vinden de kinderen zo lekker). Daarnaast een beetje mayo of appelmoes – en aardappelpuree.

Zo maak je de aardappelpuree

Voor die aardappelpuree schil je aardappels, ongeveer 1,2 kilo voor 4 personen. Deze kook je helemaal gaar en stamp ze met een stamppotstamper (niet pureren, dan verandert de textuur en lijkt het net rubber!). Vervolgens voeg je peper en zout toe, een flinke klont boter en een scheut melk. Roer even. Voeg net zoveel merk toe tot je een mooie, gladde puree hebt (dat is meestal meer dan je denkt).

Supersimpel en toch speciaal. Eet smakelijk!

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*