Koekjesbar met topping

Deze geweldige koekjesbar valt zeer in de smaak bij kinderen. Ze kunnen zelf kneden, vormen en leren koekjes maken, en zelf weten wat ze er doorheen doen en op doen. De ultieme smaaktest en nog heel gezellig ook.

Wij hebben deze al vaak gedaan en genieten elke keer weer. Hoewel ik normaal het meeste samen maak met de kinderen, maak ik in dit geval het deeg even snel zelf, en zet alles klaar. Dan kunnen zij aan de slag met de koekjes en heb ik nog genoeg energie om ze erbij te helpen 🙂

Je kunt de toppings zo leuk en spannend maken als je zelf wilt. Gewoon een beetje cacao, gehakte nootjes en wat hagelslag bijvoorbeeld. Alles wat in een koekje kan, kan een mogelijke topping zijn!

Deze koekjes moeten even goed afkoelen, dan worden ze lekker knapperig. Ze doen het het best op een American cookie formaat, dus ik probeer meestal mijn kinderen te laten zien hoe dat er ongeveer uitziet qua grootte en maat. (en vervolgens doen ze dan gewoon waar ze zelf zin in hebben, maar hey..) Ik doe het toch, omdat hele dunne koekjes wat bruiner en platter worden en hele grote worden zowat een hele maaltijd in de oven. En de oven bakt maar één keer, op één temperatuur 🙂

Heel veel plezier en geniet!

Klik hier voor de illustratie.

Wil je graag een keer oefenen met bakken met cups en een illustratie? Download dan onze gratis bananenbrood illustratie!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.