40 dagen intermittent fasting

Intermittent fasting gaat al een aantal jaren mee en is nog steeds erg populair. Ik begon in 2013 en heb er toen weleens over gedeeld. Nu, vele jaren later, snap ik waarom het nog steeds leeft.

Wat is het?

Gedurende een vaste periode op de dag niet eten. En dan bedoel ik niet alleen wanneer je slaapt 😉

Wat is daar interessant aan?

Je zou kunnen zeggen, omdat je er waarschijnlijk van afvalt (als je het goed doet). Dat kan zeker interessant zijn, maar als je het zo ziet, is het nog steeds ‘weer een dieet’. Afvallen is slechts een bijwerking van deze actie.

Een dieet focust op het veranderen van hoe je eruit ziet.

Vasten focust op hoe je kijkt.

Het gaat er namelijk niet om hoe je eruit ziet, het gaat erom hoe jij kijkt. En wat jíj ziet.

Wanneer je gaat sporten, vergroot je je uithoudingsvermogen en train je je spierkracht. Zo is het ook met vasten, maar met vasten vergroot je je geestelijke uithoudingsvermogen en train je je zelfcontrole.

Vasten helpt je dus met trainen van binnenuit. (in tegenstelling tot een dieet, dat focust alleen op uiterlijk)

Iemand zonder zelfcontrole is als een stad zonder verdediging. Ik heb het niet over nu, maar over eeuwen geleden. In dietijd had een stad een stadsmuur nodig, een poort en bewaking. Zonder stadsmuur kan een stad door elke langslopende gek worden aangevallen.

Zo kunnen wij zonder zelfcontrole worden verleid door alles wat we tegenkomen. Elke broodgeur, elk taartje, elke nieuwe smaak chips en elke chocoladereep of dropjespot (paaseitjespot?) op werk. Het hoeft maar toevallig langs te vliegen en je bent verleid. Je hoeft maar een seconde ergens aan te denken (hey, ik heb koekjes) en je bent meteen in verleiding, en in strijd met jezelf. Combineer dat met de marketingtrucjes van tegenwoordig, erop gericht dat je meer koopt en meer eet. Voelt dat een beetje als een verloren schaapje? Hoe moet je je daartegen wapenen?

Het is tijd voor het oefenen van wat geestelijke zelfverdediging, tijd voor zelfcontrole.

Aanstaande woensdag begint de vastenperiode: 40 dagen vasten. Een mooie gelegenheid voor een nieuwe training, dacht ik. Ik wilde deze training al een hele tijd introduceren, en er is geen betere tijd dan de vastentijd!

Dus, woensdag 6 maart gaat de nieuwe training 40 dagen vasten van start. Ik begeleid je door de manieren van vasten zodat je je eigen manier kunt vinden. Ik help je focussen en ik help je om aangehaakt te blijven, gericht op goede waarden. Zonder schuld, schaamte en negatieve spiralen.

Deze training is alleen beschikbaar op de Intuïtief Eten Academie. Het is maandelijks opzegbaar, op elk moment. Je zit dus nergens aan vast. Op dit moment krijg je nog 5 euro korting met de code voedzo op je abonnementsprijs. De korting is niet eenmalig deze maand, maar geldt voor alle maanden dat je lid bent.

Je kunt je nog aanmelden en aanstaande woensdag meedoen.

Klik hier om je aan te melden.

ps. Niet geschikt tijdens zwangerschap, borstvoeding, depressie, ziekte of eetstoornis.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *