Nu we terug zijn in Nederland maken we een inhaalslag met dingen eten die we lang niet gegeten hebben. Heel belangrijk, en typisch gedrag van mensen die een tijd zijn weggeweest. Zo ook rabarber. Ik heb het al twee keer gemaakt in een week (nu het nog te koop is) en het was heerlijk. Ik heb al eens eerder een recept gepost, maar dit is de versie zonder keukenmachine en simpeler. Want dat is fijn 😉
Dit heb je nodig
een bosje rabarber (ik kocht een bosje bij de AH, 3 dikke tot 6 dunnere stengels)
3 rijpe bananen*
1 tl vanillepoeder (of essence)
100 gram zoet (suiker, palmsuiker, kokossuiker, etc)
Voor de crumble:
300 gram volkorenmeel
200 gram boter in blokjes
100 gram zoet (suiker, palmsuiker, kokossuiker, etc)
snufje zout
*in plaats van bananen kun je ook een bak aardbeien nemen
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een medium ovenschaal en vet deze in. Snijd de banaan in plakjes en de rabarber in kleine stukjes (niet te groot laten, dan worden ze niet gaar). Meng de rabarber, banaan, vanille en zoetigheid en doe in de ovenschaal.
Doe vervolgens de ingredienten voor de crumble bij elkaar en kneed tot een kruimeldeeg. Verspreid dit over de rabarber. Zet 45 minuten in de oven.
Serveer eventueel met vanillevla, of slagroom, of niet, als je wat minder suiker wilt gebruiken.
Comments (3)
Dank voor de recepten, lijkt me heerlijk!
Hoe bevalt het nu weer in Nederland terug te zijn?,
Het is toch een heerlijk land, nu een beetje erg warm maar
fijn om je thuis te voelen.Hartelijke groet,
Sonja Veldheer
- Auteur
Haha echt he, voelt heel bekend 😉 Dankjewel! Het voelt heel normaal eigenlijk, alles is weer zoals we gewend zijn 😀 Liefs! xx
Goed recept! Niet te lastig. leuke foodblog heb je! Bedankt voor het delen.