Voor een mooie volle tafel met allerlei gezellige snacks, kun je binnen een mum van tijd wat kleine, simpele bijgerechten toevoegen. Hier geef ik je wat tips die ik de afgelopen jaren heb toegepast. Maak het lekker eigen, zodat het bij je past en jij en je gezin ervan geniet!
Bijgerecht 1: Simpel gestoomde groenten
Deze kerstmaaltijd past perfect met een mooie hoeveelheid gestoomde groenten. Je kunt hierbij denken aan broccoli, wortel, doperwten, sperziebonen of spruitjes.
Bijgerecht 2: Witte bonen in tomatensaus
Zo maak je ze simpel en snel: Ingrediënten: 400 gram gare witte bonen, 400 gram tomatenblokjes uit blik en een snuf zout en peper. Zo maak je ze: alles in een steelpannetje doen, opwarmen, blijven roeren en klaar!
Bijgerecht 3: Gegrilde pompoen
Gegrilde pompoen is simpel, vol van smaak en erg lekker. Je schilt de pompoen, verwijdert de pitten en draden en je snijdt ‘m in dunne repen. Deze repen bedek je met wat gesmolten roomboter, snuf zout, snuf oregano en een snuf paprikapoeder. Zet 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer met verkruimelde fetakaas en zwarte olijven.
Bijgerecht 4: Groene salade
Een groene salade voor erbij is een lekkere aanvulling. Het is echt een bijgerecht en in combi met de andere heerlijkheden op tafel, mag de salade dus erg simpel zijn. Neem een zak gemengde sla, met een klein scheutje azijn en een scheutje goede olijfolie.
Bijgerecht 5: Rauwkost snacks
Het is lekker om wat aanvullende rauwe snackjes op tafel te zetten, zoals bijvoorbeeld plakjes komkommer, reepjes rode paprika, olijven, tomaten, etc. Dit maakt de tafel feestelijk en gezellig gevuld. Het is nog gezond en lekker ook.