Ons menu voor week 39 op basis van Lidl aanbiedingen: de supersimpele snelle versie

Ons menu voor week 39 op basis van Lidl aanbiedingen: de supersimpele snelle versie
25 september 2022 sharon
In budget weekmenu

Nieuwe week, nieuwe kansen! Deze week de supersimpele versie met minimale inspanning. Waarom? Lees even verder 😉 Ik deel de vijf recepten die op mijn planning staan voor deze week. De eerste drie recepten zijn op basis van de Lidl aanbiedingen die maandag ingaan. Het tweede deel van de recepten is op basis van de aanbiedingen vanaf donderdag. De recepten zijn voor ongeveer 4 personen, maar pas ze gerust een beetje aan als je voor meer of minder kookt. (Ik kook voor 6). En wees creatief. Vind je iets niet lekker, of maak je het liever anders – be my guest! Maak ze lekker eigen. Je hebt toestemming 😀

Deze week dus een supersimpele weekmenu variant, zonder al teveel werk of snijdwerk. Ik ben deze week namelijk niet thuis, en mijn man kookt. Dat is al intensief genoeg, dus hoop hem toch wat simpele ideetjes te geven om toch lekker te eten. Ik deel dus de recepten die ik weleens gebruik als ik écht geen zin heb om iets te organiseren. Simpele recepten die gemakkelijk te maken zijn, met weinig ingrediënten en zelfs voorgesneden. Want: hoe gemakkelijker je het maakt, des te meer je geneigd bent om toch te koken, ook al heb je geen zin.

Budgetrecepten voor het begin van de week (vanaf maandag 26 september)

Supersimpele macaroni

  • 350 gram macaroni
  • 1 el olijfolie
  • 2 bakken macaroni groenten
  • 800 gram gehakte tomaten uit blik
  • 1 tl Italiaanse kruiden
  • zakje geraspte kaas
  • 1 zak jonge sla of rucola
  • 200 gram gerookte kipreepjes
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Bereid de macaroni volgens de instructies op de verpakking
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan of wok de macaroni groenten.
  • Voeg de gehakte tomaten, kip en Italiaanse kruiden toe. Verwarm.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Roer de macaroni door de tomatensaus.
  • Serveer de macaroni met de geraspte kaas en sla.

Vega? Neem vega kipstukjes of voeg wat olijven toe voor extra smaak.

 

Gebakken ei met rauwkost en dip

  • 8 eieren
  • volkoren boterhammen
  • rauwkost: komkommer, wortel, cherrytomaatjes, paprika (gesneden)
  • dip: hummus, kruidenspread, guacemole (bijv. Heksenkaas)

Zo maak je het

  • Bak de eitjes en serveer op brood.
  • Serveer met de rauwkost en dip.

 

Snelle nasi

  • 300 gram rijst
  • 1 el olijfolie
  • 2 bakken nasi bami groenten
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 4 el sojasaus
  • 1 bak pindasaus*
  • 4 eieren
  • zout en peper naar smaak
  • eventueel: gebakken uitjes
  • komkommer voor erbij

Zo maak je het

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de groenten. Voeg na 5 minuten de sojasaus en kruiden toe. Bak even mee.
  • Verhit de pindasaus volgens instructies op de verpakking.
  • Bak de 4 eitjes naar wens.
  • Breng op smaak met peper en zout wanneer nodig.
  • Serveer met rijst, uitjes, komkommer en eitjes.

*als je zelf pindasaus kunt maken, kan dat natuurlijk ook.

 

Budgetrecepten voor het tweede deel van de week (vanaf donderdag 29 september)

Penne met zoete aardappelsaus en gehakt

  • 300 gram penne
  • 2 bakken pureersoep zoete aardappel
  • 300 gram gehakt
  • 1 zakje geraspte kaas

Zo maak je het

  • Bereid de penne volgens de instructies op de verpakking.
  • Bereid de zoete aardappelsaus met de pureersoep. Als je een soepmaker hebt, doe je de groenten met een klein laagje water erin en zet je het programma aan.
  • Heb je die niet, stoom dan de groenten of kook ze in een klein laagje water (gebruik je teveel, dan is de saus heel waterig). Kook de groenten 10-15 minuten tot ze zacht zijn, en pureer met een staafmixer.
  • Bak ondertussen het gehakt in een pan. Meng de penne, saus en gehakt en serveer met de geraspte kaas.

Vega? Neem vega gehakt.

 

Andijvie stoofpotje met braadworstjes

  • 1 pak gemarineerde braadworstjes
  • 1 el olijfolie
  • 1 kilo voorgekookte aardappelen (2 pakken)
  • 400 gram andijvie
  • 2 blikjes gehakte tomaat (800 gram)
  • 2 tl Provençaalse kruiden
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Snijd de worstjes in stukjes.
  • Verhit de olijfolie in een stoofpan / diepe pan met deksel
  • Voeg de aardappelen, andijvie, tomaat en kruiden toe. Eventueel met een scheutje water.
  • Laat 30 minuten pruttelen met deksel op de pan – op laag vuur, tot de aardappelen gaar zijn.
  • Breng op smaak met peper en zout.

Vega? Neem vega worstjes, of serveer met falafel achteraf.

Wat ik zou doen? Ik zou witte visfilet gebruiken in plaats van worstjes, ook erg lekker!

Comments (5)

  1. Kim 2 jaar geleden

    Hallo Sharon,

    Wat bedoel je met de gemarineerde braadworsten?
    Ik zag wel gemarineerde worsten voor op bbq, bedoel je die?
    Super fijn je recepten, alweer een paar recepten kunnen toevoegen aan ons werkmenu.

    Groetjes Kim

    • Auteur
      sharon 2 jaar geleden

      Ha Kim! Die kunnen inderdaad ook! Niet helemaal die ik bedoelde, het waren de braadworsten die in de aanbieding waren vorige week. Maar gewone kunnen ook prima!

  2. Loes 2 jaar geleden

    Nu mis ik dus de nieuwe he…. Ik ben vanaf het begin fan hiervan. Hopelijk komt ie binnenkort, nu doe ik het even met wat oude recepten.

    • Auteur
      sharon 2 jaar geleden

      Ha Loes! Ik was ziek, en stiekem was ik benieuwd of iemand t zou opvallen (oftewel, gebruikt!). Ik zal kijken of ik nog een ’tussenversie’ maak, of volgende week weer instap 😀

  3. Loes 2 jaar geleden

    Nou ik heb m gemist hoor! Hopelijk ben je nu weer beter. Ik zag een nieuw menu dus ik verwacht van wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*