Budget weekmenu voor week 44

Budget weekmenu voor week 44
29 oktober 2022 sharon
In budget weekmenu

Een vers weekmenu nu de herfstvakantie weer voorbij is. Planning is een grote sleutel voor het koken op budget. Daarmee helpt het dus ontzettend om een weekmenu te maken en in te plannen wanneer je de boodschappen in huis haalt. Of dat nou een keer in de week is, twee keer per week, of elke dag – zolang het voor je werkt! Oefen, experimenteer en vind wat lekker werkt voor jou.

Alle recepten zijn zoals gewoonlijk voor 4 personen. Pas het altijd aan naar eigen passende hoeveelheden & smaak.

Snelle paella rijstschotel

  • 300 gram rijst
  • 1 el olijfolie
  • 2 kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 400 gram doperwten
  • 1 paprika, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl oregano
  • 0,5 tl foelie
  • snufje komijnzaadpoeder
  • snufje verse koriander
  • snufje kaneel
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Bereid de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olie in een pan en bak de kipfiletblokjes goudbruin. Voeg de ui en knoflook toe tot ze zacht zijn. Voeg de paprika, courgette en doperwten toe en bak deze 5 minuten mee (en eventueel een scheutje water).
  • Voeg de overige ingrediënten toe en laat het nog zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten.
  • Serveer de saus met de rijst.

Vegetarisch? Vervang de kipfilet door linzen of kidneybonen.

Hele snelle moussaka met pitabroodjes

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 800 gram gegrilde groenten uit de diepvries
  • 800 gram gehakte tomaten, uit blik
  • 2 tl kaneel
  • 1 hand verse munt, gesneden
  • 80 gram veldsla
  • 150 gram fetakaas,verkruimeld
  • 4-8 pitabroodjes, geroosterd
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Bak het gehakt goudbruin in een ruime koekenpan of braadpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht zijn. Voeg de geroosterde groenten toe en bak tot ze ontdooid zijn. Voeg de tomaten, kaneel en munt toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer met de veldsla, fetakaas en pitabroodjes.

Glutenvrij? Neem glutenvrij stokbrood of kook rijst. Geen kaas? Laat de fetakaas weg. Vegetarisch? Neem vegagehakt of laat het gehakt weg. Vul eventueel aan met witte bonen.

 

Wraps met kip en hutspotgroenten

  • 8 volkoren wraps
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram kipfilet, in stukjes
  • 1 kilo hutspotgroenten
  • 1 tl komijnzaadpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 75 gram ijsbergsla
  • 4 tl crème fraiche
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de kipfilet goudbruin.
  • Voeg de hutspotgroenten toe en wok ze tot ze zacht zijn.
  • Voeg de kruiden toe met de creme fraiche en een scheutje water.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer met de wraps, ijsbergsla en cherrytomaatjes voor erbij.

Vegetarisch? Neem linzen of witte bonen. Voeg deze pas op het eind toe.

Zuivelvrij? Neem hummus in plaats van creme fraiche.

Glutenvrij? Neem glutenvrije wraps.

 

Stoofpotje met champignons en aardappelpuree

  • 1,2 kilo aardappelen geschild en in stukjes
  • 200 ml melk
  • 800 gram champignons in stukken
  • prei in ringen
  • 3 el bloem
  • 250 ml melk
  • 2 el mosterd
  • 1 bosje verse selderij grof gehakt
  • Parmezaan fijngeraspt
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen 20 minuten tot ze gaar zijn. Stamp ze met een stamper en meng met de melk, zout en peper.Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak hierin de champignons en prei zacht. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten onder continu roeren.
  • Voeg de melk en mosterd toe en roer goed. Laat het een paar minuten zachtjes pruttelen.
  • Serveer de groenten met de aardappelpuree, selderij en Parmezaan.

Vegetarisch? Neem kikkererwten of vega gehakt.

Zuivelvrij? Neem plantaardige melk. Laat de kaas weg.

 

Fusili met groene groenten en zalm in witte wijnsaus

  • 300 g volkoren fusili
  • 1 el olijfolie
  • 2 ui, in ringen
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 g snijbonen
  • 100 ml witte wijn
  • 500 g verse spinazie
  • 1 rasp en sap van 1 citroen
  • 4 el roomkaas
  • 150 g gerookte zalm, in stukjes
  • 1 handje peterselie, grof gehakt
  • zout en peper naar smaak

Zo maak je het

  • Bereid de fusili volgens de instructies op de verpakking.
  • Verhit de olijfolie in een wokpan en fruit de ui en knoflook.
  • Voeg de snijbonen en wijn toe en laat 5 minuten pruttelen.
  • Voeg de spinazie, citroen, roomkaas toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng met de gerookte zalm en peterselie.
  • Serveer.

Tarwevrij? Kies voor een spelt pasta.

Glutenvrij? Kies voor rijstpasta of linzenpasta.

Zuivelvrij? Vervang de roomkaas door geroosterde pijnboompitjes

Comments (0)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*